avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta

Buna seara,
Tatal meu are 58 de ani, 30 de ani si 10 luni de munca vechime, din care 18 ani si 4 luni lucrati in grupa a II-a de munca 100%. Imi puteti spune la ce varsta se poate pensiona la limita de varsta? Dar sa se pensioneze anticipat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laurae1 , utilizator 22:12, 21 Iulie 2015
Limita de varsta la 61 de ani,
Pensie anticipata partiala la 60 de ani cu penalizare de 9% pana la implinirea varstei de 61 de ani.
Pentru pensie anticipata(fara penalizare)trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu de 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
La acest moment are 35 de ani si 4 luni.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pentru limita de vârstă barbati ioana1982Claudia ioana1982Claudia Bună ziua.As dori să întreb dacă am dreptul la pensionare având vârstă de 58 de ani ,39 de ani de cotizare din care 19 ani in grupa a II. (vezi toată discuția)
Varsta pensionare MaioruNicu MaioruNicu Sunt nascut pe 24-11-58 , am ovechime de 18 si 6 luni in grupa 2-a, 9luni somaj,14 ani si 7luni fara grupa[actualul loc de munca].Cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare dan_sibiu2016 dan_sibiu2016 o persoana de sex masculin nascut in IANUARIE 1959 cu o vechime de 36 ani si 2 luni din care 18 ani , grupa II cand se poate pensiona anticipat sau partial ... (vezi toată discuția)