avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Parteneriate civile sau casatorii?
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Parteneriate civile sau casatorii?

Astăzi, 21 iulie 2015, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, într-un proces intentat Italiei, că statul este obligat să acorde o recunoaștere cuplurilor formate din persoane de același sex, în caz contrar acesta încălcându-le drepturile fundamentale.

Acum, problema este daca forma de recunoastere va fi parteneriatul civil sau casatoria?
Vor fi in continuare discriminate persoanele LGBT daca statul roman va recunoaste doar parteneriatul civil dar nu casatoria?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:08, 24 Iulie 2015
AVLIL a scris:

Pana acum pare ca vom fi doi.


Nuuuu... 3 :) N-am avut timp sa raspund.
ma inscriu si eu!
cu stima, cassy
Anul asta nici nu stiu unde s-a tinut manifestarea paralela, cert e ca cea gay a fost in mai, deci trebuie sa fi fost si cealalta tot atunci.
Totusi, mi-ar placea o manifestare impotriva urii si discriminarii pe orice criteriu.
Cu riscul de a parea offtopic
Unu. Am postat in cu totul alta parte un link catre un articol despre o femeie saudita care dupa ce a fost violata anul acesta de un grup de tembeli a fost condamnata de un tribunal saudit la 200 de lovituri si 6 luni de inchisoare pentru ca a iesit in public fara insotitor barbat ceea ce in opinia eminetilor juristi sauditi a condus la viol.
Doi. Daca un negru ar fi fost condamnat la 200 de lovituri si 6 luni de inchisoare pentru ca a iesit in public fara insotitor alb ... lumea ar fi explodat de indignare. Probabil ca Arabia Saudita ar fi ajuns intr-o saptamana mai izolata decat era Africa de Sud in perioada Apartheid. Dar fiind vorba despre o femeie saudita protestele au ramas in mass-media occidentala de care regelui Abdalah ii pasa mai putin decat imi pasa mie daca i-a cazut bine cina de astazi lui Kim-Jong-Un.
Trei. Ce ma chinui eu sa zic acum este ca nu se poate sa fim toleranti cu o forma de discriminare si intoleranti cu alta pentru ca discriminarea este rea in sine. Asadar, indiferent daca cei discriminati ne sunt profund antipatici sau, dimpotriva, flebetea noastra avem obligatia morala de a lupta impotriva discriminarii. Romanii pricep destul de greu asta si cand ajunem - sa zicem - la subiectul "despre tigani" (carora ar trebui sa le zicem doar romi, pentru ca nu i te poti adresa unui concetatean cu o formula care a ajuns sinonima cu insulta - e ca si cand i-ai zice lui Obama "nigger") imi vorbesc doar despre Sile Camataru si bande de manuitori de sabii ninja cu lanturi de bicicleta facute din aur la gat.
Patru. Ca urmare, trebuie vazut ca nu exista fronturi separate: "discriminarea romilor", "discriminarea pe criteriul sexului", "discriminarea persoanelor LGBT pe care pot alege sa lupt fie intr-o tabara, fie in cealalta, ci unul singur si daca cineva imi zice ca el n-are nimic cu romii dar are ceva impotriva homosexualilor sau a homosexualismului (sic!) (ce naiba, a ajuns doctrina?) il banuiesc de ipocrizie.

Asadar, chemarea aceasta la o lupta impotriva urii in general e mai mult decat binevenita. Multumesc.
Multumesc, colega.
Eu ii apreciez pe tigani. Si niciunul cu care am vorbit nu s-a suparat ca i-am spus tigan. Pentru ca m-am adresat cu respectul cuvenit unui om.

Cat despre ce comentezi matale mai sus, eu sunt depasita de cultura musulmana, nu o inteleg si nu o pricep, nu inteleg ideea de stat religios si nici pe cei/cele care, traind in acea lume si intelegand ca regulile sunt gresite, le incalca.
Din pacate, supararea pe regulie proaste, discriminatorii, trebuie sa se manifeste prin intelegerea lor si a modurilor in care le poti combate in ideologia lor, nu raportat la ideologia occidentala.
Ar fi ca si cum eu as bate o femeie victima, pentru ca eu nu sustin ideile occidentale, ci musulmane. Asta, aici, mi-ar aduce ceva probleme cu legea si atunci, intelept ar fi sa lupt cu mijloacele pe care mi le pune la dispozitie lumea in care traiesc.
Dar... astea sunt alte discutii, eu as fi vrut un link spre propunerea aceea, sa discutam...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt satul .... oare este destul ? POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Bill Cosby: \\"Am 74 de ani şi sunt sătul\\" Am 74 de ani. Am lucrat din greu de la 17 ani, în afară de o scurtă perioadă de timp, în anii \'50, ... (vezi toată discuția)
Justificarea interdictiei purtarii valului islamic in belgia rebecca lavinia rebecca lavinia incalcarea libertatilor religioase nerespectarea valorilor cultural-religioase (vezi toată discuția)
Bill cosby: "am 74 de ani şi sunt sătul" zatara76 zatara76 Bill Cosby: \\"Am 74 de ani şi sunt sătul\\" (Bill Cosby - unul din cei mai mari actori americani în viaţă:http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Cosby) ... (vezi toată discuția)