avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa plec din firma cand vreau eu daca am semnat un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa plec din firma cand vreau eu daca am semnat un precontract PFA?

Buna ziua,

De o luna colaborez cu o firma cu care trebuie sa fac PFA. Insa nu mai vreau sa colaborez cu ei si deci nu mi-am facut inca PFA, am semnat doar un precontract.

Cum pot sa plec legal fara sa mai stau in preaviz? si sa fiu platita pentru luna lucrata la ei?

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 25 Iulie 2015
Ce fel de contract ati semnat cu acea societate?
Buna ziua,

Am semnat cu respectiva firma un precontract de PFA si urma ca intr-o luna de zile sa-mi fac PFA-ul ca apoi sa semnez contractul de PFA. Intre timp, adica dupa 3 saptamanai, m-am razgandit si nu mai vreau sa imi fac PFA cu firma. In acest caz, ce notificare trebuie sa fac? Si pot sa plec din firma cand vreau eu? sau legal trebuie sa raman 3 saptamani asa cum e preavisul in cazul contractului de munca standard?

Vreau sa stiu ce drepturi am ca sa inchei cu ei in mod legal.

Multumesc frumos,

Mihaela
Cu parere de rau notiunea de precontract PFA nu am intalnit-o in legislatie.
Ati incheiat c.i.m. sau contract de prestari servicii?
Contract de prestari servicii
Contractul de prestari servicii nu este supus legislatiei muncii, ci prevederilor Codului Civil.
In acest sens, verificati in cuprinsul acestuia modul cum poate fi incetat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme reziliere contract prestari servicii incheiat intre pfa si sc cris27 cris27 Buna ziua, Am mare nevoie de ajutorul D-vs, respectiv de niste raspunsuri cat mai exacte, pentru ca nu mai stiu cum sa procede Colaborez de un an de zile ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de consultanta in constructii rafipafy rafipafy Buna ziua, Este neaparat nevoie de un contract de colaborare pentru plata unei facturi de prestari servicii de consultanta in constructii? (vezi toată discuția)
Contract de colaborare la un pfa heidi88 heidi88 Buna ziua! Am o mare nedumerire in ceea ce priveste un contract de colaborare pe care as dori sa il inchei. Tata nu ma sfatuieste sa il inchei ca imi spune ca ... (vezi toată discuția)