avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara conf. hotararii judecatoresti(pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara conf. hotararii judecatoresti(pensie alimentara pe perioada studiilor pana la varsta de 25 ani)

Buna ziua,

Am 22 ani si am terminat facultatea in 29.06.2015(licenta), m-am inscris deja la master. Tatal imi cere adeverinta ca am terminat facultatea sau in lipsa acesteia o declaratie pe propria raspundere si sa specific ca am absolvit facultatea( inclusiv media) si ca m-am inscris la master.

Intrebari:
- imi poate inceta plata pensiei alimentare in baza acestei declaratii?
- cum pot evita incetarea platii pensiei(pe iulie-septembrie 2015) pana la inceperea studiilor de master ?
- daca refuz sa dau aceasta adeverinta sau declaratie, imi poate sista pensia oricum?
- daca intrerup pensia pe o perioada de 3 luni, trebuie sa deschid din nou actiune in instanta pentru reluarea pensiei alimentare?

Va multumesc anticipat!

O zi frumoasa!
Pana la implinirea varstei de 26 de ani aveti dreptul la pensie de intretinere, daca studiati si nu prestati nicio activitate remunerata.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! prin hotărâre judecătorească, in 2020,am fost ... Iustin25 Iustin25 Bună ziua ! Prin Hotărâre Judecătorească, in 2020,am fost obligat la plata pensiei alimentare în cuantum de 1/6 din salar până la finalizarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,revin cu o intrebare,si daca se poate doresc un raspuns ... alexyxy alexyxy Buna ziua ,revin cu o intrebare,si daca se poate doresc un raspuns competent.plata pensiei alimentare este stabilita prin lege a se efectua pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)