avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ,revin cu o intrebare,si daca se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ,revin cu o intrebare,si daca se poate doresc un raspuns ...

Buna ziua ,revin cu o intrebare,si daca se poate doresc un raspuns competent.plata pensiei alimentare este stabilita prin lege a se efectua pana la implinirea varstei de 26 de ani,sau pana la terminarea studiilor superioare,insa daca tanarul(are varsta de 25 ani) a absolvit facultatea ,masterul,acum va urma doctoratul,dar are si un loc de munca bine remunerat,mai este obligatia de a beneficia de pensia alimentara ?Va rog,cateva lamuriri,respectiv ce prevede legea,se poate continua sau sista plata pensiei alimentare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexyxy , utilizator 21:07, 26 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
motivul pt care tanarul e in trept sa primeasca pensie si dupa majorat, e faptul ca urmeaza cursurile unei facultati sau ce o fi si nu se poate intretine prin munca pt ca invata, ori in cazul dvs, tanarul munceste si isi asigura singur intretinerea, deci nu mai e in drept sa primeasca pensie de la parinti.
paintele poate sista pensia daca o plateste din mana.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! prin hotărâre judecătorească, in 2020,am fost ... Iustin25 Iustin25 Bună ziua ! Prin Hotărâre Judecătorească, in 2020,am fost obligat la plata pensiei alimentare în cuantum de 1/6 din salar până la finalizarea ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)