avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoturism achizitionat in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoturism achizitionat in concubinaj

Buna ziua!

Acum un an am achizitionat un autoturism, in timp ce eram intr-o relatie, si din diverse motive, am inmatriculat autoturismul pe numele partenerei.
Relatia s-a incheiat acum 8-9 luni. Ea a plecat fara nici o pretentie financiara, si a declarat tuturor prietenilor ca nu are nici o pretentie financiara sau de alta natura. A ramas sa inmatrculez autoturismul pe numele meu cand voi gasi timp pentru asta. Autoturismul a fost folosit exclusiv de mine, reparat si intretinut de mine.
Acum mi-a facut o surpriza. Imi cere jumatate din costul de achizitie al autoturismului. Mi-a cerut de asemenea una din cheile autoturismului "pentru siguranta"...
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot dovedi prin extrase de cont si marturia unor prieteni comuni ca 90% din suma achizitiei autoturismului au fost banii mei. De asemenea, am facturi pentru reparatii, intretinere si imbunatatiri care se ridica la o suma considerabila.
Din ce m-am interesat, nu pot emite nici un fel de pretentii asupra dreptului de proprietate al autoturismului. Este corect?
Daca nu este de acord cu transferul autoturismului pe numele meu, pe cheltuiala mea, pot apela la un mediator sau la o instanta de judecata pentru a imi recupera banii investiti in autoturism? (macar partial)
A doua intrebare: autoturismul este in posesia mea, la fel si cele 2 chei ale lui. In schimb, ea mi-a sustras cartea de identitate a vehiculului (ce e drept, cartea e pe numele ei), iar talonul este suspendat de Politia Rutiera (si doar ea il poate recupera). Ea ar putea sa vina cu o platforma si sa ridice autoturismul, fara aprobarea mea, si fara chei?
Cum pot proceda pentru a iesi dintr-o astfel de incurcatura?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:22, 23 Iulie 2015
Importanta este atingerea obiectivului.
Poate ajuta o ultima masa romantica la lumina lumanarilor, cer instelat, un viorist cantand in penumbra, zornaitul cheilor masinii, etc., etc. ! ;)
Tot un fel de negociere s-ar putea considera.:)
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
cyan, moderator
:) La asta un psiholog ar ajuta... uneori poate sa fie mai rau. E nevoie de o mare putere de autocontrol si manipulare, chestiuni rar intalnite de mine in practica.
Dar nu-i o idee rea... Si ajunge la un cost inferior negocierii oficiale.
Daca este inmatriculat pe numele ei in caz de proces doar daca recunoaste ea puteti rezolva.

Amiabil se poate daca este ea de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca juliuss12 juliuss12 Buna ziua numele meu este iulian si am o problema cu plata unei polite rca in urma unui accident, din cauza ca servisul nu se intelege cu firma de asigurari nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie ridicare auto Alexaxu Alexaxu Buna ziua! Am fost oprit de politie si mi s-au luat numerele de inmatriculare ( itp expirat). Dupa ce am dat numerele jos am parcat la indicatiile agentului ... (vezi toată discuția)
Vrea autoturismul inapoi sau bani b67dec b67dec Buna ziua ,acum 6 luni am lucrat ca sofer taxi pe masina unei persoane dupa care am luat un coleg sa lucram impreuna in schimb de cate 12 ore. Intr-o zi ... (vezi toată discuția)