avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie ridicare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie ridicare auto

Buna ziua! Am fost oprit de politie si mi s-au luat numerele de inmatriculare ( itp expirat). Dupa ce am dat numerele jos am parcat la indicatiile agentului exact langa o trecere de peitoni. Dupa ce am fost la sectie si mi-au facut procesu verbal cand m-am intors la masina am constat ca au ridicat-o (masina nu avea numere de inmatriculare). Am fost la parcul de masini am achitat taxa si acuma astept amenda pentru parcare. Pot sa fac o contestatie(sa recuperez taxa de ridicare) intrucat am lasat masina acolo la indicatiile agentului in conditiile in care nu stiu daca au mi au intocmit proces verbal fara numere de inmatriculare? (pe procesul verbal pentru itp scrie clar zona unde am lasat masina). Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2019
Alexaxu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:40, 3 Martie 2019
Neavand numere de inmatrculare autoturismul a fost considerat abandonat si a fost ridicat. Taxa de ridicare trebuie s-o plateasca cineva. Daca dvs. nu, atunci trebuie s-o plateasca politia.. Puteti incerca prin instanta. Sansele de reusita sunt minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare masini abandonate forevertoday forevertoday Buna ziua, Astazi m-am trezit cu o somatie lipita pe geamul uneia dintre masinile mele care este parcata in parcarea blocului. In somatie (face referire la HG ... (vezi toată discuția)
Autovehicul considerat ''abandonat si fara stapan'' coryzalia coryzalia Am primit de curand o somatie de la ADP in care mi se aducea la cunostinta ca autoturismul meu va fi ridicat intrucat se considera abandonat pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: In data de 08.1.2014 am condus autoturismul proprietate personala , inmatriculat in Ro , cu asigurare RCA valabila si cu ... (vezi toată discuția)