avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cont firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cont firma

Se poate constitui contul unei firma fara ca administratorul acesteia sa aiba acces la el?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:25, 9 Iulie 2009
daca prin acces intelegeti drept de semnatura , da , se poate
dar totusi contul este pe PJ si se poate ca administratorul sa nu aiba acces la acel cont? (acces=depunere si ridicare cash, extrase de cont si tot ce mai tine de un cont bancar)

totusi contul nu apartine societatii?si asociatul in acealasi timp administrator sa nu poata avea acces la el atata timp cat poate fi considerat "proprietate" a societatii!?
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
adi_amariei, utilizator
Ridicarea/depunerea de numerar, de op-uri samd la banca sint activitati pe care un adm poate sa nu le faca, daca nu doreste ; el poate numi pentru asta un contabil , sau orice alta persoana (casier, un alt om de la financiar ) si atunci altii sint "delegati" cu drepturi depline in fata bancii, chiar daca , evident , contul e al societatii.
E vorba nu de proprietatea societatii asupra contului bancar (indiscutabila) ci de delegarea unor atributii de reprezentare in fata unei institutii.
Bineinteles, daca adm doreste sa aiba si el drept de semnatura , poate avea ; pot fi mai multe persoane cu drepturi egale de semnatura, sau limitate : de exemplu , pentru plati sa fie valabile doar cu semnatura adm, in timp ce ridicarea/ depunerea de numerar sa poata fi facuta de casier .
Dar daca am imputernicit pe cineva pentru constituirea contului, si eu nu am fost trecut cu drept de semnatura pentru acel cont, ce ar trebui sa fac daca nu mai pot lua legatura cu acea persoana?
Ca titular al contului trebuie sa mergeti la banca si sa cereti modificarea specimenului de semnaturi valabil pentru contul respectiv. la banca cu care lucrez in mod curent asa am procedat cand s-a dorit adaugarea sau eliminarea de drepturi de semnatura asupra contului. nu era nevoie decat de prezenta titularului/titularilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cont pe numele firmei oltul oltul buna cum pot sa deschid un cont bancar pe numele firmei? ce acte cer cei de la banca? si cum pot sa ridic banii? cu card? (vezi toată discuția)
Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme Mytro Mytro Buna ziua , Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra , sa zicem ca in cazul in care am o firma care se ocupa cu administrarea asociatiilor de ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pentru societate comerciala tip srl Nina1 Nina1 Buna seara, Care este procedura pentru deschidere cont bancar pentru persoana juridica (sc tip srl) in cazul in care societatea are 2 actionari si 2 ... (vezi toată discuția)