dar totusi contul este pe PJ si se poate ca administratorul sa nu aiba acces la acel cont? (acces=depunere si ridicare cash, extrase de cont si tot ce mai tine de un cont bancar)
totusi contul nu apartine societatii?si asociatul in acealasi timp administrator sa nu poata avea acces la el atata timp cat poate fi considerat "proprietate" a societatii!?
Ridicarea/depunerea de numerar, de op-uri samd la banca sint activitati pe care un adm poate sa nu le faca, daca nu doreste ; el poate numi pentru asta un contabil , sau orice alta persoana (casier, un alt om de la financiar ) si atunci altii sint "delegati" cu drepturi depline in fata bancii, chiar daca , evident , contul e al societatii.
E vorba nu de proprietatea societatii asupra contului bancar (indiscutabila) ci de delegarea unor atributii de reprezentare in fata unei institutii.
Bineinteles, daca adm doreste sa aiba si el drept de semnatura , poate avea ; pot fi mai multe persoane cu drepturi egale de semnatura, sau limitate : de exemplu , pentru plati sa fie valabile doar cu semnatura adm, in timp ce ridicarea/ depunerea de numerar sa poata fi facuta de casier .
Dar daca am imputernicit pe cineva pentru constituirea contului, si eu nu am fost trecut cu drept de semnatura pentru acel cont, ce ar trebui sa fac daca nu mai pot lua legatura cu acea persoana?
Ca titular al contului trebuie sa mergeti la banca si sa cereti modificarea specimenului de semnaturi valabil pentru contul respectiv. la banca cu care lucrez in mod curent asa am procedat cand s-a dorit adaugarea sau eliminarea de drepturi de semnatura asupra contului. nu era nevoie decat de prezenta titularului/titularilor.