avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament catre fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament catre fiu

Daca o mama vinde un apartament catre fiul ei, care este pretul minim cu care poate vinde respectivul apartament? Exista un text legal care sa stabileasca pretul minim in acest caz? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:49, 23 Iulie 2015
Nu exista un pret minim, depinde de la caz la caz in functie de proprietatile apartamentului, orasul, zona etc. Pretul trebuie sa fie real si serios, iar in cazul in care pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la o vanzare, acea vanzare este anulabila. De asemenea, vanzarea este anulabila si in cazul in care pretul este stabilit fara intentia de a plati.
pretul minim la care cred ca va referiti dvs in final este cat va costa cel mai ieftin la notar o astfel de tranzactie.
raspuns: notarii au niste grile publice dupa care calculeaza valoartea aparatamnentului pretul minim la care poate fi vandut iar toate sumele pentru incheierea tranzactiei vor fi calculate la aceasta suma, chiar daca dvs cu mama veti trece in contract ca apartamentul valoreaza 10 lei de ex cand de fapt el valoreaza 20 lei.
Notarul nu va va putea legaliza actul si incasa taxele legale pentru un pret de 10 lei daca din grilele notarilor publici rezulta ca apartamentul nu poate fi vandut sub suma de 20 lei.
cu stima, cassy
La vanzarea intre rude se poate micsora pretul de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunica mea fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, ... Marius682003 Marius682003 Buna ziua. bunica mea.fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, si nu fii cei ei si respectiv mamei mele , este unic proprietar,problema este ca am ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare deea81 deea81 Buna seara! Bunica mea s-a decis sa imi vanda apartamentul ei. A fost la un notar si i s-a spus ca apartamentul valoreaza 100000 ron, pret pe care il accept. ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sub pretul grilei notariale buburuz buburuz Buna ziua, O ruda apropiata a achizitionat in rate un apartament din fondul primariei pe numele meu. Acum isi doreste sa procedam la un act de vanzare ... (vezi toată discuția)