avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Politia a primit o sesizare pentru ca sunt intr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Politia a primit o sesizare pentru ca sunt intr-o relatie cu o minora de 14ani, dar nu am intretinut relatii sexuale, eu am 23 de ani. Ce pot sa patesc?

Buna Ziua!
Am 23 de ani si am cunoscut o fata de care m-am indragostit foarte mult. Sentimentele sunt reciproce. De 5 luni ne cunoastem, am inceput sa vorbim, la inceput totul a fost o prietenie si atat. Nici nu m-am gandit ca ajungem sa ne indragostim unu de atu.
De 3 luni suntem intr-o relatie, la inceput parintii ei nu au fost deacord, dar au vazut ca sunt baiat de casa si m-au acceptat, acum sunt chiar incantati de mine.
Ieri a venit Subcomandatul Politiei la mine, ca sa imi spuna ca a primit o sesizare, cum ca eu am o relatie cu o minora. Mi-a spus ca trebuie sa ma cerceteze si sa o duca pe fata la o expertiza medicolegala, pentru a obtine un certificat medicolegal sa vada daca fata mai este sau nu virgina!
Fata este inca virgina, nu a avut relatii sexuale si nici eu nu am de gand sa intretin relatii sexuale cu ea pana nu implieste varsta legala, la care sa nu ma ia politia.
Parintii fetei mi-au spus ca politia nu are ce imi face, daca nu au depus ei plangere, si daca ei sunt deacord cu relatia mea si respectivei fete.
Am citit Codul Penal, nu am inteles mare lucru.
Vreau sa lamuresc faptul ca nu sunt tutore sau curator ori supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, nu am abuzat de increderea fetei, nu a fost determinata de oferirea sau darea de bani ori alte foloase, direct sau indirect. Sunt un simplu baiat, care lucrez 8 ore pe zi, sunt serios, cuminte si la locul meu. Am ganduri serioase cu aceasta fata, ma iubeste si o iubesc mult. S-a mai intamplat de era cat pe ce sa facem sex, chiar daca imi doream si eu si ea asta de bunavoie, dar m-am controlat si m-am oprit, pentru ca inca este prea mica pentru asa ceva. Si voi astepta cat va fi nevoie.
Fata se tine de scoala, nu o voi lasa sa se lase de scoala, trebuie sa se realizeze in viata, sunt foarte atent cu ea, am avut, am si voi avea grija de ea.
Intrebarile mele sunt:
1) Cine poate depune plagere sau sesizare la politie?
2) Pot sa patesc ceva, daca nu am intretinut relatii sexuale cu minora?
3) Se poate numi seductie daca, Doar ne-am tinut in brate si ne-am sarutat, nimic mai mult?
4) Este legal sa stea la mine acasa (in weekenduri) cu acordul parintilor ei?
5) De la ce varsta este legal sa intretin relatii sexuale cu ea, de buna voie, fara ca eu sa fiu legat?
Va rog un avocat bun sau un consilier sa ma ajute, ca imi este putin frica si nici nu vrem sa ne despartim.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
Chirix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Chirix , utilizator 23:30, 28 Iulie 2015
1. Oricare persoana. Relatiile sexuale cu un minor sunt o fapte grave care privesc intreaga societate.
2. NU. Saruturile si stransul in brate nu se pun la socoteala. Doar relatiile sexuale va pot duce la necazuri (si nu numai de natura penala ci si medicala, pentru ca la 14 ani NU este inca vremea pentru sex).
3. Nu. Seductia e alta treaba, nu intru in amanunte, ca n-are rost.
4. Da, este legal, cu toate ca nu stiu care parinti intregi la minte ar face asta (nici la 40 de ani nu e usor sa nu cazi prada tentatiei, la 20 e ridicol sa crezi ca rezistenta va dura).
5. 16 ani.

Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Bine, Domnule Avocat. Multumesc frumos de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Minora D3m3nTuL D3m3nTuL Buna...am 22 ani si sunt cu o fata de aproape 15 ani...fata este virgina si parinti ei au spus ca merg sa ma de`a la politie.ce mi se poate intampla?ei vor sa ... (vezi toată discuția)
Cât de legale sunt relaţiile sexuale şi non-sexuale cu minori/minore? doresc lămuriri legate de art. 220 noul cod penal Virginul Virginul Am citit [b]Art. 220 Noul Cod Penal[/b] plus întrebările altora pe acest forum şi am înteles că poţi face sex LEGAL cu persoane peste 15 ani, atâta timp ... (vezi toată discuția)