avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubire echipamente defectate din cauze neprevazute
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubire echipamente defectate din cauze neprevazute

Buna ziua

Am un client caruia am instalat echipamente electronice(camere supraveghere)
si aceste echipamente s-au defectat.Mentionez ca ,acest lucru s-a intimplat in urma unei supratensiuni ,care a venit pe reteaua ROMTELECOM!(traznet)
Echipamentele le-am trimis la reparat la distribuitor si acestea a mentionat ca nu fac obiectul garantiei.Eu le-am reparat contra cost ,pe cheltuiala noastra si le-am instalat din nou.
Acum beneficiarul dupa aproape 8 luni ,reclama aceasi defectiune.Mentionez ca de aceasta data a avut mai multe aparate elctronice arse, cat si contoarul electric.Fiind o cauza externa ,nu face obiectul garantiei.Mentionez ca am fost actionat in justitie pentru ca am refuzat sa le mai repar.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi sau cu anumite prevederi legale ,care stipuleaza cele invocate de mine.
multumesc

cu respect
Vasile Puskas
Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 16:06, 23 Iulie 2015
nici prima data nu trebuia sa le reparati . cand sunteti chemat la judecata , prezentati contractul si garantia de la producator . in cele 2 documente , cu siguranta nu scrie nimic de partea cu traznete , fulgere si supratensiuni .
dar daca dumneavoastra v-ati asumat aceasta raspundere , prin contract , sunteti bun de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns negativ reclamatie, ma pot adresa anpc? Pitesti Pitesti In urma unei probabile supratensiuni, s-a ars placa electronica a centralei termice, lucru mentionat in PV de inlocuire a acesteia. Am facut o ... (vezi toată discuția)
Conditii contract furnizare apa abuzive DaVicious DaVicious In contractul pe care l-am semnat cu cei de la Apa Canal Ilfov se stipuleaza ca trebuie sa imi pun apometru (stau la casa, deci doar apa rece). Numai ca se mai ... (vezi toată discuția)
Montaj camere video de supraveghere OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua as avea o intrebare, detin un PFA cu codul caen 9511 \"reparatii intretinere si etc pentru electronice\". stiu ca montajul de camere e putin cam ... (vezi toată discuția)