avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea numarului de zile de concediu in urma unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea numarului de zile de concediu in urma unui concediu pentru eveniment familial

Buna ziua

La nasterea unui copil se acorda concediu pentru eveniment familial 5 zile + 10 daca se urmeaza un curs de puericultura,
As vrea sa stiu daca in urma acestui tip de concediu se reduce numarul de zile de concediu de odihna sau nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 23 Iulie 2015
Acordarea concediului paternal (5 + 10 zile) nu afecteaza numarul de zile de concediu de odihna prevazut in contractul individual de munca (CIM).
Nu se reduce numarul de zile de co in situatia in care un salariat beneficiaza de astfel de zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie.
colegii de la SAF mi-au spus "cf regulamentului intern si coduluimuncii acestea reduc numarul de zile de concediu anual" , "reducerea nu se aplica pentru concediile medicale"
Codul muncii nu spune asa ceva iar daca Regulamentul intern are o asemenea prevedere ea este ilegala.
Nu exista niciun text de lege care sa prdvada asa ceva.
Daca in reg.intern exista o astfel de prevedere, solocitati angajatorului s-o modifice, in caz contrar adresati-va instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu sorinioan sorinioan Buna ziua,sotia a nascut un copil,cate zile deconcediul de odihna am dreptul prin lege,conform contractului de munca,astept mesaj,va multumesac (vezi toată discuția)
Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)
Zile libere in caz de nastere a unui copil attila80 attila80 Buna! Sunt angajat la o firma privata si as vrea sa stiu cate zile libere am cand se naste copilul meu anul viitor? Acele zile libere sunt scazute din cele 21 ... (vezi toată discuția)