avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de şedere pentru sot
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de şedere pentru sot

Buna seara tututor!
Am nevoie de ajutor sau un sfat....
Sunt romanca casatorita in Turcia de 4 ani, avem si certificat de casatorie romanesc transcris la Consulat.
Azi am solicitat la consulat viza de tip D pentru sotul meu, dar eu neavand in Romania o casa si nici la mana un contract de inchiriere, consulul mi-a refuzat eliberarea acestei vize.
İn schimb mi-a propus viza de tip C de vizita a si specificat pe acte ca e vorba de casatorie totodata a sustinut ca mergand in tara as putea sa obtin un permis de sedere pentru sot.
Pana la urma am acceptat si am depus actele pentru viza de tip C.
Sunt gravida si vrem sa mergem sa ne stabilim cu traiul in Romania.
As vrea sa stiu daca o sa reusim sa obtinem in Romania permisul de sedere pentru sot.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:14, 27 Iulie 2015
Sunt de parere ca da mai ales daca vreti sa va stabiliti in Romania. Veti merge la Inspectratul pentru Imigrari- Oficiul Roman de Imigrari de pe raza judeteana si veti solicita un permis pe motivul de reintregire a familiei.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza pentru cetateni turci sibel sibel sunt casatorıta cu cetatean turc sı as dorı sa ıau vıza pentru el dın ankara sı mar ınteresa ce am nevoıe sı ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)