avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva pentru transport personal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva pentru transport personal

Buna ziua,
Nelamurirea mea este daca imi pot deduce tva-ul la combustibil pentru transportul personalului.. In normele metodologice se spune ca se poate deduce tva-ul pentru transportul personalului doar daca exista dificultati evidente de a gasi mijloace de transport si daca exista un contract colectiv de munca prin care angajatorul se obliga sa asigure acest transport gratuit.
Mentionez ca firma desfasoara activitati de cazare si alimentatie publica intr-o statiune turistica in care autobuzul circula la ore fixe si pana la 12 noaptea, iar in cazul nostru sunt situatii in care personalul pleaca peste aceasta ora.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: arrina2009 , utilizator 09:42, 28 August 2009
Daca se face dovada ca este folosit la transportul personalului se poate deduce.
Faceti o decizie interna a administratorului prin care alocati cantitatea de ........... litri carburant / lunar, pentru transportul personalului de la si la locul de munca cu auto numarul .............. Nu trebuie CCM, dar puteti insera in CIm prin niste acte aditionale.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati. Conform art 21 alin 3 (n) din Codul fiscal, modificat prin OUG 34/2009 (cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar fiscale) privind deducerea cheltuielilor cu autoturismele persoanelor juridice.

"cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare a persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii"

As avea 2 intrebari:
1. Cheltuielile cu combustibilul nu se deduc?
2. Ce demersuri trebuie facute pentru a inregistra faptul ca o masina este folosita de catre administratorul societatii? O simpla instiintare catre ANAF sau sunt alte proceduri?

Cu respect astept raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Combustibil,contract locatiune,tva contract locatiune dupa 1 mai 2009??????????? anamariacelik anamariacelik pot fi deduse cheltuielile cu un autoturism luat in locatiune dupa 1 mai 2009?Ma refer la:rata de locatiune,TVA,combustibil si eventualele reparatii sau ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in legatura cu tva gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006? - ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs pentru administrator? gabiclenciu gabiclenciu Am urmatorul caz: S.C. la care administratorul incheie un contract de comodat intre el ca prs. fizica si firma - pentru un autoturism- necesar pt.transportul ... (vezi toată discuția)