avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj

Va cer ajutorul pentru edificarea unei situatii.Am lucrat ca militar,iar in iunie,anul acesta,mi-a expirat contractul si am decis sa nu-l reinnoiesc.Conform legii,am dreptul la ajutor de somaj.Cei de la AJOFM mi-au cerut adeverinta cu contributia la somaj pe minim 12 luni din ultimii doi ani.Numai ca aceasta categorie(personalul Mapn) e scutita de la plata acestei contributii,conform Legii 250/2013.Cine are dreptate,legea sau cei de la fortele de munca?Nu stiu pe cine sa mai intreb,va rog mult sa ma ajutati.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:54, 25 Iulie 2015
1. Prin Legea 250/2013, prin care s-a modificat Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, a fost abrogata lit. d) art. 17, alin. (1) care spunea:

Art. 17. - (1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevãzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gãsi în una dintre urmãtoarele situaţii:
...

d) a expirat durata pentru care militarii au fost angajaţi pe bazã de contract sau li s-a desfãcut contractul din motive neimputabile lor;
...

2. De aceea va recomand sa intrebati la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj aura 48 aura 48 Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi cu ce articol trebuie să înceteze CIM când se desfiinţează posturile intro Companie pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters342548 ContSters342548 Va rog sa-mi spuneti daca militarii carora le-a incetat CIM pe perioada determinata si care au ales sa nu-l mai prelungeasca,au dreptul la ajutorul de somaj,in ... (vezi toată discuția)
Ref.somaj luminitateodora luminitateodora Buna ziua, As dori sa stiu daca absolventii facultatilor de medicina au dreptul sa beneficieze de ajutorul de somaj conform Legii nr.76 din 2002? Va ... (vezi toată discuția)