avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum pot sa ma angajez intr-o fundatie?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum pot sa ma angajez intr-o fundatie?

Buna ziua!

In prezent sunt angajata unei firme, ai carei patroni au infiintat o fundatie. De 1 an m-am implicat in aceasta, gestionand proiectele de sponsorizare. Exista posibilitatea de a ma angaja cu jumatate de norma pe fundatie, iar cu cealalta jumatate sa raman pe firma? Daca da, care sunt functiile pe care cineva le poate ocupa intr-o fundatie? La o cautare usor superficiala in codurile COR, nu am reusit sa identific niciuna. S-ar putea crea un conflict de interese?

De asemenea, as dori sa-mi comunicati daca s-au mai facut modificari la OG 26/2000, in afara de legea 22/2014.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
Catalina-Maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 26 Iulie 2015
Nu puteti sa va angajati cu contract de munca pe ong si sa desfasurati acea activitate, dupa cum singura ati descoperit.
Nu au mai fost facute modificari.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu fundatia.

Conflictul de interese s-ar putea naste numai in momentul in care sunteti angajata cu functie de conducere in societate si aveti dreptul de decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua coduri cor pe acelasi cim lorella lorella Se pot trece pe acelasi contract de munca doua coduri COR? Am aceasta situatie, in care la un contract de munca s- a facut un act aditional prin care unui ... (vezi toată discuția)
Este legal sa fii angajat cu o norma intreaga si cu inca o jumatate la alta institutie? Nelo Nelo Buna ziua. Sunt angajat cu norma intreaga la primarie ca economist si de 3 luni am si o jumatate de norma la o scoala pe post de contabil.Este legal? (vezi toată discuția)
Dacă o persoană ocupă funcția de contabil cu jumătate de ... Buiu Veronica Buiu Veronica Dacă o persoană ocupă funcția de contabil cu jumătate de normă la o școală, poate să ocupe, prin cumul, încă o jumătate de normă de secretar la ... (vezi toată discuția)