avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Autoutilitara si autoturism pe societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Autoutilitara si autoturism pe societate

Buna seara,

detin o autoutilitara pe care o folosesc 100% in scopul societatii(obiect de activitate comert) si un autoturism. Amandoua deocamdata sunt pe persoana fizica insa, avand in vedere ca am cheltuieli cu reparatii, motorina etc as dorii sa le trec sub proprietatea firmii pentru a deduce 100% din cheltuieili autoutilitarei si 50% din cate am inteles pentru autoturism.
As dorii sa stiu si eu pasii care sunt de facut, procedurile contabile si ce avantaje/dezavantaje ar fii in afara a celor enumerate mai sus si a taxelor(asigurari etc) mai mari...

Ps autoturismul este neinmatriculat in tara, urmand sa fie inmatriculat si platita taxa de timbru(700€ cca)

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Suspiciune crocoi crocoi As dori sa stiu avantajele si dezavantajele unui contract de comodat auto,sau ce posibilitati am ptr a lua un autoturism si a nu plati taxa auto deocamdata ... (vezi toată discuția)
Licenta transport marfa pt autoutilitara de 3,5 tone?! Alexandracatalina1990 Alexandracatalina1990 Buna ziua! Infiintez zilele acestea un srl care se va ocupa in principal de relocari/mutari de locuinte , dar si transport de diverse obiecte, marfa la cererea ... (vezi toată discuția)
Mai avantajos masina pe firma sau contract de comodat? adriano451 adriano451 Buna seara si cu mult respect! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu ajutorul argumentelor cum ar fi mai avantajos pentru mine,precum si ce dezavantaje ... (vezi toată discuția)