avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Posibila dubla impunere?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Posibila dubla impunere?

Buna ziua, am si eu o intrebare. Sunt angajat de cativa ani in strainatate la o firma straina (din Africa), tara cu care statul roman are intelegere de evitare a dublei impuneri. In urma cu cca o luna am primit acasa o decizie de plata CAS pe 2012 - si cu aceasta ocazie am aflat de intreaga tevatura cu ANAF produsa in ultimul an.... Intrebarea mea nu are insa legatura cu CAS, ci cu dubla impunere. Am luat la puricat intelegerea de evitare a dublei impuneri a statului roman, si nu reusesc sa-mi clarific daca pentru primele cateva luni de activitate trebuie platit impozit pe venit si in Romania, intrucat in anul respectiv nu s-au cumulat 183 de zile de lucru si de locuit efectiv in exterior? Sau aceasta taxare se face doar in cazul in care job-ul nu continua efectiv si in anul urmator? De asemenea, ce se intampla daca imi dau demisia acum, inainte de a avea efectiv 183 zile in "exterior" pe anul 2015? multumesc...
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 13:32, 7 Decembrie 2015
ati primit cas sau cass?
difera putin ( doar un s) dar prima e pensia si a doua sanatatea
Eu cred ca ati primit decizie pt cass ( sanatate). In 2012 trebuia platiti in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Formularul 630 tudor55 tudor55 Trebuie sa plateasca CASS in Romania o persoana fizica romana angajata in Anglia prin contract permanent ,pe o perioada nelimitata ? Mai concret ,este scutita ... (vezi toată discuția)
Lmpozitare bani trimisi in tara de romani angajati in strainatate mihaelajantea mihaelajantea Buna ziua, Banii romanilor, care lucreaza in strainatate si trimit acasa, se impoziteaza? (vezi toată discuția)