avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescrierea
Discuție deschisă în Executare silită

Prescrierea

am un credit de nevoi personale care nu am mai platit de la 17.01.2012, fiind data scandenta. au trecut 1 an, apoi banca a vandut creanta catre o firma de recuperare.
poate interveni PRESCRIEREA in aceasta situatie?
pe 24.02.2012 instanta a dat Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune învestirea cu formulă executorie a contractului de credit . Face aplicarea dispoziţiilor art. 6401 alin. 6 cod procedură civilă. Definitivă. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi 24.02.2015
deci de pe 24.01.2012 pana pe 24.02.2015 se fac 3 ani, o luna si 7 zile
se ia in calcul PRESCRIEREA?
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Pentru a se constata prescrierea e necesara investirea instantei cu o contestatie la executare in care sa se invoce implinirea termenului de prescriptie.

In functie de actele dosarului de executare, instanta este singura in masura sa constate daca a intervenit sau nu prescriptia dreptului la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen si conditii prescriptie datorie Gabriela83 Gabriela83 Buna ziua, in ce conditii si in ce perioada de timp se prescrie o datorie? In anul 2006 am luat un credit de nevoi personale de la......., am platit ratele la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit de nevoi personale quasimodo_50 quasimodo_50 cum, cand si in ce conditii poate fi invocata prescriptia cu privire la un tert debitor? (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca matrix77 matrix77 salut am si eu o intrebare legata de prescrierea datoriilor catre banci.am avut contractat un credit in 2003 cu o banca pe 3 ani si dupa vreun an nu am mai ... (vezi toată discuția)