avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mecanisme oculte??
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mecanisme oculte??

Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta:
Fiind intr-o sambata ( 20 iun 2009) n-am mai reusit sa depun bani in contul curent, astfel am incercat la un bancomat cardul sotiei. Aceasta mi-a spus ca e posibil sa fie ceva in cont, ea lucrand ca agent de asigurari. Societatea unde lucreaza iti poate face "surpriza" sa iti vireze diferite sume de bani in cont, pe neanuntate, rezultate din comisioanele de asigurari. Verific cardul ei, si vad ca suma de circa 300 RON era disponibila. O sun, ii spun acest lucru la care ea ma roaga sa mai verific odata...mai verific odata, aceeasi suma- circa 300 RON. Atunci ea imi spune ca numai societatea de asig poate fi. Ok, fac platile , trece duminica, luni mai face si ea niste plati , cumparaturi , etc.
Vine ieri (08 iul 2009)la adresa titularului de cont o instiintare prin care i se aduce la cunostinta de catre Departamentul Colectare Persoane Fizice a Raiffeisen Bank precum ca este restanta cu suma de 115,16 RON reprezentand "Descoperit de cont". Mai scrie asa : "Va informam ca la sumele de mai sus se vor acumula, pe langa dobanzile curente stabilite in CONTRACTUL DE CREDIT..." care credit?!? Nu avem nici un credit.
Suna sotia la un nr de tel si i se spune ca , pe data de 15 iunie 2009 o soc din Galati cica ar fi virat din greseala in contul sotiei mele suma de 32000 RON si ca atunci cand si-a dat seama de eroare, a retras suma , mai putin circa 300 RON, datorita faptului ca noi i-am fi cheltuit. Simpatica faza.
1- in cont erau doar 300 RON nicidecum 32000 RON (asta inseamna ca acea soc cu complicitatea unui operator a retras suma in 2-3 transe,sau cum)?
2-de ce nu a fost anuntat titularul de cont, macar intrebat daca stie de acest fapt, macar sa se asigure ca acea plata de 32000 RON nu era una reala?
3-Se poate ca un operator sa umble in contul unei persoane fizice, dupa cum ii pare lui? Nu este infractiune?
Si intreb acest ultim lucru, pentru ca mai demult o farmacista incercand sa efectueze o incasare cu cardul a inversat operatiunile neincasand ci virand bani in contul cumparatorului(nu stiam ca POS-urile au aceasta functie) si au urmat o serie de rugaminti si telefoane ca sa ne facem timp sa mergem la banca, ca sa SEMNAM ca suntem de acord ca suma sa fie restituita

Noi nu contestam ca acei bani nu erau ai nostri( daca o fi asa-urmeaza sa cerem un extras de cont detaliat) ci nu intelegem cu cata usurinta se umbla de catre un operator in contul unei persoane, nu se ANUNTA acest lucru, desi la semnarea contractului sunt trecute atat adresa de e-mail cat si nr de tel. Si mai mult, esti si amenintat ca ajungi in Centrala Riscurilor Bancare si ca ti se percepe la acea suma o dobanda de 35%, in conditiile in care ei gresesc flagrant. Spuneti-mi dvs, va rog.... se poate intenta un proces impotriva institutiei? S-a incalcat de catre banca Raifeeisen regulamentul bancar al BNR? Miroase cumva si a plangere penala aici? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:33, 9 Iulie 2009
Cereţi un estras de cont la cardul repectiv şi vedeţi exact ce operaţiuni s-au efectuat.
Daca s-a produs o neregula notificati in scris Banca si eventual daca indoielile dvs. sunt confirmate si OPC-ul.
Este posibil insa sa nu se fi produs nici o neregula!Solicitati bancii o copie de pe contract daca sustineti ca sotia nu a semnat nimic...sa nu aveti surprize!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca .... danielhustiu danielhustiu Buna seara. Prietena mea are 2 carduri de credit si de cateva luni are numai probleme cu banca. Problema suna cam asa: Acum cateva luni prietena mea a ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu de catre banca abuziv. bobuscristian bobuscristian Buna ziua . Ieri 03.06.2016 in jurul orei 13.30 m-i sa virat salariu pe contul curent de salariu BRD ,seara la 23.30 cind am iesit de la munca am mers la ... (vezi toată discuția)
Problema cu cardul de cumparaturi mariaandreia mariaandreia Buna ziua . Am o problema care nu i gasesc explicatie si nici cei care sunt in masura nu mi au dat. In aprilie 2012 am activat un card de cumparaturi de 4170. ... (vezi toată discuția)