Am in emigrat in 1982 in SUA. La plecare din Romania ma chema Vida Gheorghe iar la intrarea in state numele meu a fost schimbat de organele de imigrare in Vida George. Am purtat acest nume timp de 9 ani cand printr-un tribunal American mi-am schimbat numele in Winter George. In 2015 am cerut pe cale judecatoreasca sa-mi schimb numele si in Romania astfel sa am acelasi nume legal in SUA si Romania. Tribunalul din Bucuresti a hotarat valabilitatea schimbarii de nume in USA. Problema pe care o am este ca nu pot sa-mi schimb numele in Cerificatul de nastere sau casatorie pentru ca eu apar ca Gheorghe si nu ca George. Ce pot sa fac sa echivalez cele 2 nume?
Sa intelegem ca in sentinta din SUA erati trecut George? Daca in sentinta care sustineti ca a fost recunoscuta de aut. romane erati Winter George, fiind sentinta recunoscuta trebuia sa vi se faca cuvenitele mentiuni pe marginea actului dvs. de nastere. Mai exact pe baza sentintei recunoscute de Tribunalul din Romania puteati solicita si obtine un nou certificat de nastere. Daca in schimb dvs. ati cerut doar schimbarea numelui si nu si a prenumelui puteti formula o cerere de schimbare de prenume pe cale administrativa. Fiti mai explicit, va rog.