avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre Ore de munca suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre Ore de munca suplimentare

Buna ziua,
Acest subiect ma obsedeaza...
In Codul muncii se reglementeaza ca durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare cf art 114 al (1).
Tot in acest articol sunt reglementate si situatiile speciale conform aliniatelor (2), (3), (4).
Intrebarea, nelamurirea este:
In situatia descrisa la art 114 al(4), munca desfasurata pe o perioada de 7 luni calendaristice (15 ianuarie-15 august), fara acordarea timpului de repaos saptamanal conform art 137, coroborat cu 2-3 perioade de munca descrise in al(4) din acelas articol 137, si a al(5), ce drepturi ofera salariatului, drepturi financiare de platit ore suplimentare, si/si ore de recuperare sau ori/ori.

In masura in care am fost destul de elocvent as aprecia parerea unui specialist
In incheiere o expresie celebra caruia putini ii mai dau insemnatate
Onoare muncii



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 28 Iulie 2015
In speta, salariatul in cauza are dreptul de a beneficia cumulativ de :
- repaus sapatamanal , 48 de ore consective/sapt

- un spor care nu poate fi mai mic de 150% din salariul de baza.
Va multumesc pentru raspuns, totusi cu riscul de a fi suparator, daca totusi se lucreaza mai mult de 8 ore pe saptamana conform codului muncii aceste ore se platesc, sau se recupereaza...
multumesc
Regula este compensarea lor in termen de 60 de zile de la data efectuarii si in cazul in care compensarea nu este posibila se acorda un spor de minim 75% la salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)
Art 114 vs art 137 al 4si 5 FRD FRD Aceste 2 articole au legatura cu orele suplimentare ?Spre exemplu in cazul articolului 137 al 4 si 5 daca se acorda repaus cumulat de 4 zile dupa 10 zile ... (vezi toată discuția)
56 ore/săptămână adresă itm EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Am o speță aparte. Am 3 salariați care desfășoară activitate într-o săptămână luni-duminică, 56 ore urmată de o săptămână ... (vezi toată discuția)