doresc sa reziliez 2 contracte inca active cu Orange romania, in urma discutiilor telefonice mi s-a spus ca trebuie sa achit anumite sume de bani aferente lunilor ramase pana la expirarea contractelor, am achizitionat si 2 telefoane aferente celor 2 abonamente, in urma carora perioada contractuala mi s-a prelungit destul de mult, am primit un contract semnat doar de catre ei, eu nu am nici un fel de contract cu ei pentru aceste prelungiri. In plus fata de cele mentionate mai in urma, lipsa semnalului in zona in care ma gasesc este una acuta...
in cazul acesta se pot rezilia cele 2 contracte fara achitarea sumelor aferente lunilor ramase din contracte sau va fi nevoie sa achit acele sume si doar dupa aceea pot sa le inchid?
Legislatia a fost facuta pentru o asa-zisa protectie a consumatorului. Practic, ei nu pot trece in contracte penalitati de reziliere in suma fixa. Dar pot trece foarte legal penalitati de genul celor expuse de dv. Daca ati si cumparat telefoane cu pret subventionat, cu atat mai rau. Mi se pare normal sa-si recupereze costul telefoanelor.
Din punctul meu de vedere, legal nu prea aveti cum sa reziliati contractele inainte de termen. Dat fiind faptul ca aveti probleme dese cu semnalul, poate ii determinati pe ei sa renunte la abonamentele respective (via OPC).
Abonament orange
jianu ana
in 2oo9 sept m-am prezentat sa-mi teinnoiesc abonamentul de 3 euro la orange.Am reinnoit ab. pe 2 ani si d-ra mia dat un telefon de fidelizare si un ab. de 10 ... (vezi toată discuția)