avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare seductie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare seductie

Bună ziua. Am o întrebare... dacă o persoană de 19 ani întreține un raport sexual cu una de 16, unde aceasta din urmă își declară clar consimțământul, dar amândoi își fac planuri de viitor, gândindu-se că peste câțiva ani își vor uni destinele.. este constituita infracțiunea de seducție ? Băiatul nu i-a cerut nicicum să se culce cu el și o va lua de soție, erau doar planuri de viitor. Țin să precizez și faptul că fata s-a despărțit de el, el avea numai intenții bune.
Cel mai recent răspuns: justarandom , utilizator 16:37, 27 Iulie 2015
1.Este vechiul cod penal(1968).2.Infractiunea de seductie se referea la promisiuni de luare in casatorie si, nicidecum , la oferirea de cadouri, care, oricum au fost simbolice.
Vă mulțumesc foarte mult pentru lămurire ! Aveți tot respectul meu, domnilor!
Mai am o singura întrebare. Mesajele cu tentă erotică încalcă vreo lege aflată în vigoare ? Țin să precizez că fata a participat liber la mesaje.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
justarandom, utilizator
vreo idee ?
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
justarandom, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)
Drept penal. infractiunea de seductie maruscag maruscag Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a ... (vezi toată discuția)
Rendes-vous juridic cu noul cod penal ContSters77883 ContSters77883 Ca student la Drept în anul III a fost o uşurare extraordinară să termin ultimul examen din sesiunea de vară, mai ales, că până acum, anul III mi s-a ... (vezi toată discuția)