avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal. Infractiunea de seductie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal. Infractiunea de seductie

Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a fost: Infractiunea de seductie este posibila in coautorat? Adevarat sau Fals si desigur argumentand. Va rog lamurti-ma. Multumesc! :(:(
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 22:24, 22 Februarie 2012
In codul penal scrie clar: seductia= Fapta ACELUIA care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin..etc. In plus participatia la acest tip de infractiune este posibila doar sub forma instigarii si complicitatii, intrucat autorul este unic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
ContSters191851, utilizator
Coautoratul presupune ca mai multe persoane au calitatea de autor al aceleiais infractiuni, actionand nemijlocit si cu aceeasi forma de vinovatie( intentia sau culpa ).Aceasta forma de participatie este cea principala, prin care se realizeaza de fapt elementul material la laturii obiective a infractiunii.
Seductia nu poate fi decat o infractiune cu autor unic insa.
Sa ne gandim, cine poate fi autorul unei asemena infractiuni? Un barbat care promite unei fete casatoria pentru a obtine favoruri sexuale. Doi barbati nu ar putea sa promita in acelasi timp casatoria acelei victime , daca luam in considerare si aspectul monogamiei :)
Ei pot doar in mod separat, fiecare dintre ei avand calitatea de autori ai unei infactiuni de seductie
Participatia sub forma instigarii si a complicitatii este posibila , ca forma de participatie secundara, intrucat pentru complice sau instigator nu este ceruta vreo calitate anume.
.
Daca legislatia romana permitea unei femei sa aiba mai multi soti probabil ca era posibil si coautoratul. Insa pt aceasta infractiune nu este posibil coautoratul.
Infractiunea de seductie presupune intretinere de relatie sexuala cu o persoana care nu a implinit varsta de 18 ani, prin promisiuni de casatorie, neonorate.Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.


Prin urmare, fata de modul in care legiutorul a ales sa incrimineze infractiunea de inselaciune , coautoratul nu este posibil .

Instigarea (determinarea unei persoane, savarsita cu intentia , in vederea savarsirii infractiunii )poate fi incidenta.



Da, dar pana in prezent in practica nu am auzit sa fie condamnat vreun instigator...
Ar fi si foarte greu deoarece acesta ar trebui sa fie de rea-credinta si ar trebui dovedit...

Sub aspectul coautoratului parerile sunt unanime, in sensul ca nu este posibil.

Insasi infractiunea de seductie este greu de dovedit in conditiile in care daca nu exista probe nu se poate ajunge la condamnare.
Insasi dovedirea determinarii persoanei de sex feminin este greu de dovedit...
Dupa parerea mea infractiunea de seductie este desueta...

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)