avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CIM- MUNCA LA DOMICILIU
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CIM- MUNCA LA DOMICILIU

Buna ziua,

Daca un angajat are contract individual de munca cu program de 8ore/zi, locul desfasurarii muncii fiind la domiciliu, si se intampla sa aiba un accident, se considera tot accident de munca? ce varianta legala ar fi ca angajatorul sa fie "acoperit" din acest punct de vedere? trebuie sa se faca contract de colaborare in locul CIM-ului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:59, 28 Iulie 2015
Angajatorul care incheie CIM cu salariati pentru munca la domiciliu trebuie sa respecte toate obligatiile pe care le are conform legislatiei ssm ca si cum angajatul isi desfasoara activitatea pe teritoriul firmei. Domiciliul angajatului (spatiul delimitat unde isi desfasoara activitatea) este considerat in aces caz loc de munca/ post de lucru. Angajatorul face instruirea ssm a angajatului, evalueaza riscurile profesionale de la domiciliu/ spatiu delimitat, intocmeste instructiuni proprii ssm pentru activitatea desfasurata, verifica locul de munca, etc.
Informatii suplimentare despre munca la domiciliu gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Depinde si ce activiatate desfasoara la domiciliu, daca presteaza activitati casnice nu are calitate de lucrator.
Art. 5. - Leg 319/2006 m.
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatorul inteles:
a) lucrator - persoana angajata de catre un angajator, potrivit legii, inclusiv studentii, elevii in perioada efectuarii stagiului de practica, precum si ucenicii si alti participanti la procesul de munca, cu exceptia persoanelor care presteaza activitati casnice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii - ssm BogdanBarbulescu BogdanBarbulescu Alesii locali, parlamentarii sau cei numiti in functii (gen prefecti) efectuaza protectia muncii SSM? (vezi toată discuția)
Ssm - instruirea administratorului. muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa va intreb daca instruirea privind securitatea si sanatatea in munca se face si administratorului? (vezi toată discuția)
Protectia muncii pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav animarsrl animarsrl Buna ziua, Pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav este obligatorie protectia muncii? Ei sunt salariati ai primariilor, iar locul de munca ... (vezi toată discuția)