avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protectia muncii - SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protectia muncii - SSM

Alesii locali, parlamentarii sau cei numiti in functii (gen prefecti) efectuaza protectia muncii SSM?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:13, 29 Septembrie 2017
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 20 (1) Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:
-Art. 5 În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următorul înţeles:
a) lucrător - persoană angajată de către un angajator, potrivit legii, inclusiv studenţii, elevii în perioada efectuării stagiului de practică, precum şi ucenicii şi alţi participanţi la procesul de muncă, cu excepţia persoanelor care prestează activităţi casnice;
Abgajarea conform Codului muncii se face in baza unui contract individual de munca. Prin urmare, persoanele angajate in functii publice prin CIM beneficiaza de instruirea in domeniul ssm. Parlamentarii si alesii locali nu sunt angajati prin CIM.
De mutat in sectiunea de forum ssm-protectia muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm - instruirea administratorului. muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa va intreb daca instruirea privind securitatea si sanatatea in munca se face si administratorului? (vezi toată discuția)
Fise ssm si psi pentru voluntari in cadrul unui ong mihaiandreiburuiana mihaiandreiburuiana Buna ziua. Sunt membru intr-un ONG si as vrea sa stiu daca in calitate de voluntar trebuie sa completez o fisa SSM si PSI, fara sa fiu implicat intr-o anumita ... (vezi toată discuția)
Cim- munca la domiciliu andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, Daca un angajat are contract individual de munca cu program de 8ore/zi, locul desfasurarii muncii fiind la domiciliu, si se intampla sa aiba un ... (vezi toată discuția)