avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta somaj anexa 26 la norme metodologice - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta somaj anexa 26 la norme metodologice - completare

Buna ziua.Pentru o persoana cu cim cu 1/2 norma ,din anul 2012, ce urmeaza a fi disponibilizata,cum voi completa adeverinta pentru somaj,avand in vedere ca acolo nu sunt decat ultimele 12 luni,cu stg.de cotizare la somaj iar pentru aceasta persoana cu 1/2 norma trebuie ca toate cele 24 de luni anterioare disponibilizarii sa fie stg.de cotizare?!Completez adeverinta cu ultimele 12 luni(anexa nr.26), si eliberez si o adeverinta de vechime ,referitoare la perioada 01.01.2011 si pana la data concedierii?Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:46, 28 Iulie 2015
1. Mai completati inca o adeverinta (Anexa 26) cu celelalte 12 luni, pana se completeaza cele 24 de luni.

2. Sau faceti o anexa la adeverinta, numai cu celelalte 12 luni.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Incercand sa intocmesc adeverinta mai sus numita, am vazut ca in perioada 08.09.2014 - 27.10.2014,salariatul a beneficiat de 36 de zile de concediu medical din care doar primele 5 zile sunt suportate de angajator.In aceste conditii ,mai are dreptul la somaj?
1. - Doar primele 5 zile de concediu medical sunt stagiu de cotizare la somaj deoarece sunt suportate la plata de angajator care plateste contributia pentru somaj pentru aceste zile.
- Din indemnizatia de concediu medical nu se retine contributia pentru somaj.

2. In aceste conditii salariatul nu mai indeplineste conditia celor 12 luni de stagiu de cotizare la somaj si nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Pentru confirmare puteti sa intrebati si la Agentia de Somaj.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii somaj ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, As dori sa trimit pe cineva in somaj, doar ca in ultimul an a avut si concediu medical, are dreptul la somaj? Multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta de venituri pentru somaj ralucaene ralucaene buna ziua. Ma numesc Raluca si intampin o problema.. pana la data de 28 ian 2015 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe durata de 2 ani. ulterior am ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj, da sau nu? ioiom ioiom Daca o persoana revenita din CCC i se desfiinteaza postul, dar in ultimele 12 luni a avut atat concediu medical pentru ingrijirea copilului in varsta de pina ... (vezi toată discuția)