avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Donatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Donatii

Am auzit la tv discutii despre faimoasele "donatii". Pana la urma care este problema cu ele? Care este actul normativ prin care sunt interzise donatiile de la o societate comerciala catre persoane fizice? Eu nu am gasit nimic ceva care sa interzica in mod expres donatiile. Voi?
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 08:06, 28 Septembrie 2005
Sunt sponsorizări sau acte de mecenat, nu???
Nu, nu sunt sponsorizari pentru ca pentru acestea avem lege speciala, lg 32/1994 si potrivit acesteia pot beneficia de sponsorizare numai unor anumite categorii de persoane. Deci nu este cazul meu, eu ma refer strict la donatii pe C.Civil catre persoane fizice oarecare (nu sunt salariatii mei, daca va ganditi ca incerc astfel evitarea impozitarilor)
Nu este nici o problema cu acestea. Nefiind deductibile fiscal se platesc impozite. Operatiunea se face pentru a scoate bani din societate in conditiile in care finantele au inasprit posibilitatea de a lua dividende anticipat. Din acest punct de vedere este o frauda la lege. Se mai poate discuta despre depasirea capacitatii de exercitiu a persoanei juridice (in conditiile in care aceasta este "specializata"si orientata realisarii scopului economic al societatii comerciale) dar sanctiunea ar fi nulitatea relativa a actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati?! camiha camiha Va supun atentie urmatoarea speta: Din Consiliul Director al unei ONG face parte o SRL, avand calitatea de PRESEDINTE Reprezentul legal al SRL-ului este ... (vezi toată discuția)
Legislatie privid donatii si sponsorizari in scopuri caritabile BogdanSB BogdanSB Buna ziua, As dori sa organizez un concert cu scopuri caritabile, toti bani sa fie donati catre case de copii. Va fi organizat de un ONG si bani vor fi ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare sportiv tohanean anca  tohanean anca O societate comerciala A doreste sa sponsorizeze un sportiv(persoana fizica) inregistrat M.T.S. si recunoscut de catre o persoana juridica ,membru federal in ... (vezi toată discuția)