avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita imobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita imobil

Buna ziua ! Sotul meu a facut un credit fara ipoteca , iar eu am semnat in calitate de codebitor .Sotul meu a decedat . Banca a declansat procedura executarii silite pentru casa in care locuiesc .Precizez ca eu nu am nici un venit .Mostenirea nu a fost dezbatuta . La acest moment platesc rata la banca , iar aceasta banca imi incaseaza banii int-un cont al sotului meu decedat .Este normal sa se faca incasarea in modul acesta ? Ce se intampla daca nu dezbat mostenirea ? Cum poate banca executa silit intr-o astfel de situatie ?
Cel mai recent răspuns: Alina Ciocanea , Avocat 18:19, 28 Iulie 2015
Casa era bun comun al dvs. cu sotul decedat?
Executarea silita imobiliara a fost inceputa inainte sau dupa decesul sotului?
Dvs. mai aveti alt loc in care sa locuiti, in afara de locuinta care se executa?
Casa a fost dobandita de sotul meu in timpul casatoriei prin mostenire (3/4) si prin cumparare (1/4)
Executarea silita a inceput dupa deces.
Nu mai am alta locuinta.

Multumesc.
In cazul in care nu acceptati succesiunea, creditorul sau executorul judecatoresc pot solicita numirea unui curator al succesiunii, pentru efectuarea inventarului succesiunii.

In situatia dvs., indiferent de cum se va solutiona problema succesiunii, nu veti putea scapa de datoria de la banca, cu atat mai mult cu cat figurati in contractul de credit in calitate de codebitor, ceea ce ii confera bancii dreptul de a solicita plata integrala a datoriei de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Executare silita constantin vlasceanu constantin vlasceanu sotul meu a luat un credit de la cetelem acum 4 ani.Acum 2 ani sotul meu a decedat,eu am continuat sa platesc inca un an si jumatate, dar apoi nu am mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita ovidana ovidana Sotul meu ( decedat intre timp) a luat credite de la anumite banci, in perioada in care eram casatoriti, pe care le-a garantat cu bunurile imobiliare proprii. ... (vezi toată discuția)