avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

sotul meu a luat un credit de la cetelem acum 4 ani.Acum 2 ani sotul meu a decedat,eu am continuat sa platesc inca un an si jumatate, dar apoi nu am mai reusit sa platesc. Am primit somatie de executare silita pentru bunuri mobile si imobile.Ma pot executa silit daca nu am facut succesiunea dupa decesul sotului, iar creditul este pe numele sotului?
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 17:20, 24 Martie 2011
Ce anume s-a cumparat din acel credit? in functie de asta, creditul poate fi datorie comuna si sa fiti executata in solidar cu sotul decedat, indiferent de dezbaterea succesiunii.

pe de alta parte, daca datoria este proprie a sotului decedat, creditorul poate cere oricand deschiderea succesiunii, in calitate de peroana interesata.
Daca activul mostenirii e mai mic decat datoriile, puteti accepta mostenirea sub beneficiul de inventar si sa nu mosteniti si datoriile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu banca emiliabadea emiliabadea Buna seara, Avem o problema mai delicate deoarece sora mea a decedat in data de 10.06 2014 dar ea a avut un credit de nevoi personale la o banca . Ea nu a mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil Executare Silita Imobil Executare Silita Imobil Buna ziua ! Sotul meu a facut un credit fara ipoteca , iar eu am semnat in calitate de codebitor .Sotul meu a decedat . Banca a declansat procedura executarii ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)