avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz procură pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz procură pentru copil

Bun găsit!

Prietena mea cea mai bună locuiește în Spania, este recăsătorită, din prima căsătorie are doi copii minori și acum a venit în vacanță în țara noastră. Ca să se poată întoarce în Spania are nevoie de acordul tatălui copiilor, iar acesta refuză să il dea pentru că ”așa vrea el”. Copiii sunt sub tutela ei prin hotărâre definitivă și irevocabilă. Cum ar putea să procedeze legal pentru a putea ajunge în Spania fără acordul tatălui răuvoitor? Timpul este scurt, iar ea deja a intrat în panică.
Vă mulțumesc anticipat!
Precizaţi ce înţelegeţi dvs. prin "tutela unică". Când a divorţat prietena şi ce scrie în dispozitivul hotărârii de divorţ ?
Nu are hotărârea la ea?
Daca minorii au fost incredintati mamei prin hotarare, atunci mama nu are nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara impreuna cu minorii.
Daca prin hotarare s-a stabilit ca exercitarea autoritatii parintesti sa apartina ambilor parinti si locuinta minorilor a fost stabilita la mama, atunci mama are nevoie de declaratie de acord a tatalui.
In cazul refuzului acestuia, mama va putea iesi din tara impreuna cu minorii doar dupa ce obtine o hotarare judecatoreasca definitiva de suplinire acord.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)