avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furt sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furt sau nu

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat va rog:
Intr-o curte comuna cu alti 3 proprietari,detin un apartament.Acest apart. are o pivnita cu intrare din curte.Peste treptii ce coboara la pivnita a fost o usa de tabla.
Un vecin pe care l-am lasat 5 ani sa foloseasca pivnita,a schimbat usa ,fara sa ma intrebe.(a facut-o pt. asi asigura bunurile sale).De 2 ani l-am dat afara din pivnita.
Ieri,27.07.2015 a luat usa de tabla care acopera treptii pt.ca ,zice el " este a lui"!Ce masuri se pot lua impotriva acestui om?Unde ar trebui sa merg eu ca sa-l oblig sa puna usa la loc?(mentionez ca acolo locuieste o femeie de 87 ani care nu are nervii de a se certa cu aceasta persoana)Multumesc
Cel mai recent răspuns: marcelutza , utilizator 17:59, 28 Iulie 2015
Eu personal cred ca daca el a pus usa poate sa o ia inapoi. Dvs. puteati intreba despre cea veche la timpul potrivit si sa il obligati atunci sa v-o restituie. acum ati fi avut ce pune in loc.
Intr-un fel aveti dreptate! Dar a pus alta usa pt. ca sa-si apere "averea" din pivnita,nu i-am cerut-o eu,El m-a pus in fata faptului implinit!Credeam ca e OM,eu l-am lasat sa foloseasca pivnita FARA chirie,ca intre vecini omenosi. Dar facerea de bine e .....de rau! Problema e ca acolo,in golul treptilor care e cam 2 metri adincime, ar putea sa cada vreun copil sau chiar un adult noaptea si atunci cine raspunde?Usa aceea a fost pt. siguranta celor ce locuiesc in curtea aceea, fiid la nivelul solului,nu pt. altceva.Acest vecin atenteaza prin gestul sau,la siguranta fizica a colocatarilor ,nu credeti?.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog marcelutza marcelutza Buna ziua,am urmatorul caz: La locuinta proprietate personala,am sub ea si o pivnita ,in care se intra din curte.Curtea imobilului este comuna cu alte 4 ... (vezi toată discuția)
Ajutor - vecinii imi reclama sistematic tatal ca taie lemne in pivnita si nu in curte diabara diabara Buna seara tuturor. Am si eu nevoie de putin ajutor. Locuiesc cu parintii mei la casa particulara, curte comuna cu alti 5 vecini. Pivnitele sunt situate ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? sofrana sofrana Buna seara,as dori un raspuns avizat la urmatoarea speta: am o locuinta care are si pivnita,un vecin m-a rugat sa-l las si pe el sa-si puna in pivnita cite ... (vezi toată discuția)