Buna ziua,am urmatorul caz:
La locuinta proprietate personala,am sub ea si o pivnita ,in care se intra din curte.Curtea imobilului este comuna cu alte 4 familii.
Intrarea pivnitei este si sub casa unui vecin ,apoi se extinde sub locuinta mea.Acest vecin,dupa ce a taiat usa pivnitei,nu-mi da voie acum sa fac alta usa la capatul treptilor,unde este intrarea propriuzisa. El vrea ca usa sa fie la cea de a 2-a intrare ,care este numai sub locuinta mea.
Mentionez ca intreg spatiu este al meu pe acte,intabulat .cu impozit platit la zi.Asa a fost construita,asa am cumparat-o,nu am facut nici o modificare.Cind vecinul respectiv s-a mutat acolo,pivnita era acolo cu usa de intrare de la capatul treptilor.Conflictul este mai vechi si nu stiu cum sa-l rezolv.Am reclamat si la politie pt.Tulburare de posesie,dar continua sa-mi faca sicane.A amenintat meseriasul care voia sa ia masurile sa faca usa ca 'face moarte de om daca pune usa acolo'.Vede cineva vreo rezolvare?va rog un sfat? Multumesc
Am acte in regula.Nu este cota parte.Nimeni nu mai are pivnita in curtea aceea decit noi.Casa este cumparata la Legea 112,cu schite,de amplasare,pozitii,tot ce trebuie.
Nu inteleg la ce fel de autorizatie va referiti?Pentru ce?Pivnita imi apartine CU ACTE IN REGULA!Vecinul nu contesta PROPRIETATE,doar ca nu ma lasa sa o folosesc!
Vecinul nu are nici casa in care sta pe numele lui,(a cumparat-o dar nu a facut actele)este recalcitrant si nu se poate discuta cu el.La prima reclamatie,pt. ca si-a cerut scuze,am retras plingerea de la Politie,sperind sa raminem in relatii de buna vecinatate.M-am inselat insa!Acest personaj VREA EL SA FACA LEGEA cum ii convine lui!Vrea ca eu sa-mi fac intrare in pivnita ,din casa! ceea ce nu este,tehnic posibil! Ce pot sa fac?Intelegeti despre ce e vorba?De ce trebuie sa cedeze totdeauna cel ce are legea de partea lui?