avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TULBURARE DE POSESIE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TULBURARE DE POSESIE?

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor,cu un sfat avizat!Am o locuinta proprietate ,cumparata cu acte in regula prin L. 112.In ea sta acum mama mea,care are 81 de ani.Locuinta poseda si o pivnita in care se intra prin curte.(curte care este comuna cu alte 5 familii)Pentru terenul care revine fiecarei familii din curte,nu s-a facut dezmembrare.Totusi vecinul de linga noi a inceput constructia unei verande din lemn in care a inclus si intrarea in pivnita noastra,impiedicindu-ne astfel accesul si folosinta.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?(prin impacare amiabila nu este posibil,vecinul fiind extrem de recalcitrant)Specific: intrarea in pivnita asa a fost de zeci de ani,asa am cumparat locuinta,asa este pe planul cadastral si in acte,nu am facut nici o modificare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:29, 2 Octombrie 2011
Pe acea deja "faimoasa" Lege nr.112/1995, s-au creeat fel de fel de litigii! Iata inca o situatie in care, marcelutza, din pacate nu dai si altfel de detalii. Corect ar fi sa te adresezi primariei unde este adresa de domiciliu cu o sesisizare in care expui situatia de care ai cunostinta la care anexezi si o copie de pe actul de proprietate. Este un prim pas...
Faci plangere la politia. Mai faci si o sesizare la Inspectorat de Stat in Constructia si la Comisia de Urbanism din Primaria, si poti sa faci si o actiune posesoria pentru a proteja posesia drumului spre pivnita, care nu este decat o servitute. Actiune va fi intemeiata in arts 949 la 952 din noul Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog marcelutza marcelutza Buna ziua,am urmatorul caz: La locuinta proprietate personala,am sub ea si o pivnita ,in care se intra din curte.Curtea imobilului este comuna cu alte 4 ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna...vecini comuni...nu buni... adrianawentworth adrianawentworth Am vandut 6 m din pivnita (proprietate comuna), vecinului meu (din curtea comuna), iar acesta din urma cere in instanta sa i se acorde 9 m din curte, din ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute eurobogdanila eurobogdanila Buna Ziua Locuies in Bucuresti pe o intrare infundata si am probleme cu vecinu din fata. Deci problema sta in felul urmator: Vecinu sta la nr.6 iar eu stau ... (vezi toată discuția)