avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate comuna...vecini comuni...nu buni...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate comuna...vecini comuni...nu buni...

Am vandut 6 m din pivnita (proprietate comuna), vecinului meu (din curtea comuna), iar acesta din urma cere in instanta sa i se acorde 9 m din curte, din partea mea!, invocand faptul ca avand, zice el: "constructie "mai mare are dreptul la mai mult in curte; dar pivnita nu este constructie , ci suprafata desfasurata, constructia fiind amprenta de la sol. Adica daca eu imi fac inca 3 etaje la casa iau toata curtea??? Spuneti-mi va rog cum as putea sa-i demonstrez judecatorului ca nu e drept ceea ce cere stimabilul vecin? Sau chiar este dreptul sau??? Va multumesc pt. ajutor!!!
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 19:19, 20 Martie 2010
:)) si cum motiveaza actiunea si pe ce articol si-o intemeiaza in drept?=D>
nu se pune problema sa obtina ceva.
cererea formulata de vecinul dvs trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de art. 112 c.proc.civ.
numai dupa lectutarea cererii, a motivelor de fapt si de drept invocate, as putea sa imi exprim o parere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme imobil cu legea 112?!? Chel00 Chel00 Am mostenit de la o matusa care detinea in proprietate cu contract de vanzare-cumparare incheiat baza Legii 112/1995 cu SC H, un apartament (este ca o casa) ... (vezi toată discuția)
Demersuri necesare elucidare acte de propietate curte comuna nitzu88 nitzu88 Buna seara, As vrea sa stiu unde trebuie sa ma adresez pentru clarificarea situatiei terenului aferent unui imobil curte comuna? Situatia este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Unde se inainteaza cerere de dare in judecata vecin? Anda Mateiu Anda Mateiu Este vorba de un imobil care are 3 apartamente unul parter, 2 etaj si subsol cu 6 pivnite. Scocul este stricat si la fiecare ploaie este afectat grav imobilul ... (vezi toată discuția)