avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez?

Buna seara,as dori un raspuns avizat la urmatoarea speta:
am o locuinta care are si pivnita,un vecin m-a rugat sa-l las si pe el sa-si puna in pivnita cite ceva.In ultimii trei ani eu nu am folosit pivnita,iar vecinul meu a schimbat lacatul si s-a facut stapin pe pivnita.Am incercat in mod amiabil sa-l fac sa-mi dea o cheie de la pivnita dar se face ca "ploua".Casa e proprietate iar pivnita o am pe acte si platesc impozit pt. ea.Intre noi nu exista nici un inscris in sensul ca el are voie sa foloseasca pivnita.Daca tai lacatul si ii scot lucrurile afara din pivnita mea ,ce se poate intimpla?Nu vreau sa ma judec ani in sir pt.ca am fost intelegatoare!Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:02, 5 Iulie 2010
Daca nu intelege de vorba buna, notificati-l sa-si ia lucrurile in caz contrar schimbati lacatul si ii aruncati lucrurile...In functie de raspunsul primit...(poate intelege) va trebui sa-i faceti evacuare.
av.M.Hornea
hornea alina a scris:

Daca nu intelege de vorba buna, notificati-l sa-si ia lucrurile in caz contrar schimbati lacatul si ii aruncati lucrurile...In functie de raspunsul primit...(poate intelege) va trebui sa-i faceti evacuare.
av.M.Hornea

De acord cu @hornea alina, insa daca nu vreti sa ajungeti la proces de evacuare, dupa ce-l notificati , impunandu-i un termen pentru a elibera pivnita, puteti sa apelati la politistul de proximitate, acesta sa-i puna in vedere sa elibereze spatiul din proprietatea dvs. Daca nici asa nu merge... nu aveti alta cale decat calea instantei pentru evacuare.
il notificati, iar daca nu isi ia lucrurile, faceti un inventar in prezenta unor martori si le dati afara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin Julia_N Julia_N Acum 11 ani eu si inca o vecina am facut modificari in apartamente si m-a rugat sa o las sa-si puna cateva lucruri la mine in pivnita. I-am dat voie si ... (vezi toată discuția)
Furt sau nu marcelutza marcelutza Buna ziua, As avea nevoie de un sfat va rog: Intr-o curte comuna cu alti 3 proprietari,detin un apartament.Acest apart. are o pivnita cu intrare din ... (vezi toată discuția)
Chirias in garaj. Stefan91219 Stefan91219 Buna ziua. Recent,am cumparat un garaj.Garajul respectiv are un chirias.Chiria catre fostul proprietar este platita pana in data de 01.06.2020.Am notificat ... (vezi toată discuția)