avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare?

Sunt in prezent angajata pe postul de consilier parlamentar la Biroul uniu deputat X. Pt. aceasta eu am semnat un contract civil. Intrebarea mea este: acest contract civil va fi trecut in cartea de munca?

Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: mariana mizgoi , utilizator 15:52, 3 Octombrie 2005
contract civil? Codul Muncii nu mai prevede de mult posibilitatea angajarii pers fizice cu contract de colaborare.trebuie contract individual de munca
Dupa cum spuneam sunt in prezent angajata pe postul de consilier parlamentar la Biroul uniu deputat X. Dupa cate stiu contractul de colaborare este inca valabil in ceea ce priveste profesiile adiacente demnitarilor si in cazul avocatilor.
Daca va regasiti intr-una dintre profesiile liberale, da! Daca nu, trebuie sa aveti CIM.
Ba este valabil contractul de colaborare. Acesta se face cu o durata a timpului de lucru de 8 ore/saptaman sau 2ore/zi.
Nu se poate trece in cartea de muncam, deoarece el este incheiat in baza codului civil.
10 ore/sapt sau 2 ore/zi.
Nefiind contract indiv de munca NU se trece in carnetul de munca

Alte discuții în legătură

Contract de munca pentru activitati sporadice sau de maxim 2 ore zi mitdan67 mitdan67 am o intrprindere individuala cu activitate de comert si mai exact telefoane mobile . calculatoare si accesorii pentru acestea. Pentru a asigura garantia la ... (vezi toată discuția)
Contracte colaborare incheiate de consilieri juridici lumy73 lumy73 Buna seara. Urmaresc de mult timp si cu mult interes acest forum si mai ales acest site. Am aflat de multe ori, raspunsuri la diverse probleme . Acum sper ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in colegiul consilierilor juridici----obligatoriu? alicia alicia Sunt consilier juridic incadrat la o firma"X" cu contract de munca cu timp partial/2ore....pe langa job-ul asta mai am unul pe un cu totul alt domeniu cu 8 ... (vezi toată discuția)