avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna Ziua- daune divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna Ziua- daune divort

Ce se intampla daca sotia nu acorda divortul sotului?(sotul a inselat-o.sotia cere daune materiale,pentru acordarea divortului.)
de divortat , divorteaza oricum, nu e nevoie sa ii acorde sotia divortul. Conteaza ce cere sotul si cum probeaza.
sotia la randul ei, poate cere despagubiri daca se dovedeste a fi numai vina sotului.
Despăgubirile pot fi cerute distinct de dreptul la prestaţia compensatorie.

Obligaţia de întreţinere între soţi încetează prin desfacerea căsătoriei.


Soţul divorţat are dreptul la întreţinere, dacă se află în nevoie din pricina unei incapacităţi de muncă survenite înainte de căsătorie ori în timpul căsătoriei.


Aceeaşi obligaţie intervine şi atunci când incapacitatea se iveşte în decurs de un an de la desfacerea căsătoriei, însă numai dacă incapacitatea este cauzată de o împrejurare în legătură cu căsătoria.

În cazul în care căsătoria a durat cel puţin 20 de ani, iar divorţul se pronunţă din culpa exclusivă a soţului pârât, soţul reclamant poate beneficia de o prestaţie care să compenseze, atât cât este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divorţul l-ar determina în condiţiile de viaţă ale celui care o solicită.

Soţul care solicită prestaţia compensatorie nu poate cere de la fostul său soţ şi pensie de întreţinere.

Prestaţia compensatorie nu se poate solicita decât odată cu desfacerea căsătoriei. Prestaţia compensatorie poate fi stabilită în bani, sub forma unei sume globale sau a unei rente viagere, ori în natură, sub forma uzufructului (beneficiului adus de folosirea unui bun) asupra unor bunuri mobile sau imobile cae aparţin debitorului.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire morala gabimateo gabimateo Este posibila intentarea unui proces vizand despagubire morala impotriva fostului sot pe motive de adulter (vezi toată discuția)
Despagubiri dupa divort LUCY04 LUCY04 Buna ziua. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Tatal meu a inaintat o cerere de divort la Judecatoria sect 1 impotriva mamei mele dorind ca divorul sa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de ajutor de intretinere din partea sotului? Cristiana-Ramona Cristiana-Ramona Buna seara! Sunt casatorita de 25 de ani,am facut impreuna cu sotul casa el fiind plecat din tara de aproximativ 18 ani.In tot acest timp eu am ramas in ... (vezi toată discuția)