avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolarea tevilor de caldura din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolarea tevilor de caldura din apartament

Bina ziua. Doresc sa stiu care este cea mai eficienta metoda de izolatie a tevilor de caldura din apartament. Pe scara unde locuiesc sunt apartamente cu centrale termice si acestia doresc scutirea de la plata caldurii pe parti comune prin izolarea tevilor.
Am citit pe diverse site-uri de materiale si firme de constructii, cum ca izolarea cu vata minerala ar fi ceea mai eficienta, insa nu sunt sigura.
Dintre participantii la discutii poate exista cineva care sa imi ofere ceva lamuriri. Multumesc.
AndradaElla a scris:

doresc scutirea de la plata caldurii pe parti comune prin izolarea tevilor.

.

Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada ca izolarea tevilor verticale,din imobilele de locuit in comun conduce la exonerarea proprietarilor apartamentelor unde a fost executata izolarea instalatiei de la obligatia plati parti comune caldura

Au existat discutii, cum cred ca exista ca mai peste tot de genul " La o cunostiinta de-a mea in bloc s-a facut la fel si-a fost scutit de la plata partilor comune". Intrebat si rugat sa dea relatii sau sa incerce sa faca rost de raspunsuri reale , se eschiveaza cu "nu stiu daca este ocupata pers respectiva" . Situatie din care nu prea ai cum sa iesi pt ca sunt pers cu "ton " mai inalt sau in necunostiinta de cauza insa buni de a crea o situatie urata. Si cand spun urata ma refer la faptul ca o buna perioada de timp de acum inainte vor susoti pe la colturi ca babele si incita si pe alti pentru motivul ca raspunsurile date nu sunt pe gustul lor.
Insa valul creat de ei duce la semne de indoiala in ceea ce priveste dorinta de a pune lucrurile la punct in mod corect si legal pt toata lumea. Cei bransati si cei debransati sa aiba aceleasi drepturi
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
AndradaElla, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos ... Petre Corina Petre Corina Buna ziua, As avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos sa ma ajutati: Cum se imparte factura la caldura intre apartamentele ramase bransate si cele ... (vezi toată discuția)
Cota consum parti comune/centrala de apartament alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am montat o centrala de apartament. Care este cota ce imi ramane de platit la comun cu restul apartamentelor? Cat mai platesc la caldura catre ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor pentru agentul termic in cazul proprietarilor debransati,legea noua Matalidia Matalidia Buna ziua, Am o nelămurire. De curând ne-am debransati de la sistemul centralizat de încălzire, mentionez ca e vorba de fapt de o microcentrala pentru 5 ... (vezi toată discuția)