Vin prin prezentul si va comunic ca in 1994 am infiintat un SRL cu un asociat din aceeasi localitate, care in Iulie 2003 a plecat definitiv in Quebec - Canada. La plecare mi-a zis sa nu inchid societatea, ca am fost scutiti 5 ani de plata Impozitului pe microintreprindere, cu conditia sa functionezi 10 ani si mai era un an si jumatate pina la implinirea celor 10 ani, ca o sa-mi lase mie totul ca el are mostenire de la parinti, pe aceeasi strada si nu o sa aiba pretentii la partea lui de patrimoniu.
Dupa ce a trecut acel an si jumatate a mai lasat cca 2 luni si ma trezesc cu un email prin care imi spune ca s-a razgindit si sa fac un gard de delimitatre pentru a imparti in mod egal terenul si constructiile care aveau o vechime de cca 60 de ani.
I-am propus ca ii cumpar partea, dar nu a vrut nicicum. Am mers la Notar impreuna cu mama sa care il mandata, ca sa facem demersurile de partaj intre asociati. Notarul mi-a dat o ciorna si a zis sa ii trimit pe email aceasta ciorna ca sa faca o procura pentru a putea semna mama-sa actele respective.
A trimis 3 procuri la interval de o luna si ceva, dar nici una nu era asemanatoare cu ciorna, care era facuta in termeni juridici si atunci Notarul i-a zis lui mama-sa ca fiu-su isi bate joc de el si mi-a zis ca o sa facem un Act de vanzare-cumparare cu partea ce i se cuvine si care a acceptat-o, act de care mi-a zis de mai multe ori prin corespondenta noastra de mai inainte.
S-a facut acest act la care s-a pus un pret din Normativ tinind cont de vechimea cladirii, de 10.500 lei. In baza acestui Contract am intocmit o Factura fiscala pe numele asociatului si i-am dat-o lui mama sa (mandatara), in data de 20.02.2007.
Problema este ca nici in ziua de astazi aceasta factura nu a fost achitata.
Acum am vazut ca respectiva casa e pusa in vanzare!
Intrebarea: ce pot face in acest caz ?
Daca este vorba de judecata trebuie sa mai cheltui sume destul de mari si timp pierdut pe la Judecatorii.
I-am zis lui maica-sa de nenumarate ori sa achite aceasta factura si mi-a raspuns ca ce baiatul ei mai cumpara inca odata casa, iar el nu da niciun semn de viata.
Astept confirmarea dvs.
daca din 2007 pana in prezent nu sau facut demersuri pentru recuperarea sumei conform facturii, din pacate a fost prescris, termenul este de 3ani.
Daca asa stau lucrurile nu va va fi usor, cine are acte doveditoare de proprietate asupra imobilului poate face ce doreste cu el.
Raspuns la primul raspuns din 29 Iulie 2015, cred ca sunteti in urma cu legislatia !!! Conform NCPC prescrierile nu se mai fac din oficiu ca in vechiul CPC, ci numai la cerere si cu intimpinare cu Vanzatorul. S-a mai indreptat legea si pentru cei cinstiti !!!
In cazul prezentat de mine, in prezent sunt in litigiu si sper sa am castig de cauza 100%, intrucit mi-a cerut cifre exacte cu toate calculele pentru daune-interese si sa specific ce fel de anulare (nulitate) a CVC invoc: absoluta sau relativa ? Urmatorul termin va fi 10 Febr.2016.