avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare unitara a deciziilor Inaltei Curti de Casatie ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare unitara a deciziilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie

bună ziua,
aş dori să ştiu dacă deciziile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt unitar aplicabile şi celorlalte instanţe din ţară (inclusiv parchetelor). În speţă este de vorba de o firmă care în anul 2007, anterior pronunţării hotărârii instanţei de intrare în insolvenţă( hot. judecat. sindic s-a dat în septembrie 2007), a făcut trei promisiuni de vânzare de terenuri proprietatea firmei pentru care a încasat avansurile. Cu banii încasaţi s-a achitat creditul bancar în valoare de 200.000 euro şi datorii la bugetul statului şi alte cheltuiueli. Nu s-a calculat TVA, nu s-au emis facturi dar în evidenţele contrabile au fost înregistrate antecontractele de vânzare a terenurilor. După intrarea în insolvenţă firma a fost cesionată unei alte persoane fizice. În ianuarie 2013 parchetul disjunge nu ştiu ce dosar şi mă trezesc că sunt acuzat de evaziue fiscală că nu am emis facturi pentru banii încasaţi pe cele trei antecontracte deşi repet antecontractele au fost înregistrate în evidenţele contabile deşi la vremea respectivă, contabilul mi-a spus că este OK şi nu am calculat şi virat la stat TVA mai mult... şi că nu am plătit la bugetul statului impozit pe profit pentru banii încasaţi. Să-mi explice şi mie cineva ce se întâmplă când a fost abuz când s-a băgat firma în insolvenţă sau acum că mi se impută neplata TVA şi a impozitului pe profit???
Mulţumesc pentru eventualele sfaturi.

Alte discuții în legătură

Factura de avans -impozitare? gaf38ani gaf38ani Buna ziua Am si eu o problema: daca emit o factura de avans la calculul impozitului de 16% se va lua in considerare? pt. ca, daca eu o emit catre client ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate apartament de pe sc pe pf leventesanta leventesanta In noiembrie 2006 am cumparat un apartament in constructie pe o firma nou constituita si mi-am dedus TVA-ul prin taxare inversa. In acel moment, nu am avut ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva tina1234 tina1234 Avem o firma din anul 2013 aprilie cand am cumparat o remorca cu un contract vanzare cumparare (sintem platitori de TVA ) la o anumita valoare am inregistrat-o ... (vezi toată discuția)