avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Poprire pe stat achitata independent de catre salariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Poprire pe stat achitata independent de catre salariat

Buna ziua,

am un salariat care isi achita poprirea independent, direct la banca, in contul executorului, inainte de plata salariilor.
Banii i se retin pe stat, poprirea fiind instituita in baza unei Hotarari judecatoresti.
Pe chitan
ta de depunere la banca apare numele depunatorului dar si numele firmei.
De precizat ca pentru toti ceilalti salariati care au popriri se fac ordine de plata.
Intrebare:este corect din punctual de vedere al angajatorului si exista vreo interdictie (legal vorbind) pentru acest mod de a achita poprirea? (Articol de lege/cod de procedura civila, etc.)

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:06, 29 Iulie 2015
De retinut: salariatul achita poprirea inaintea platii salariului din banii proprii. Ma intereseaza incadrarea legala.
Temei legal? Cred că v-ar interesa 787 Cod pr. civ, și mai ales 790 Cod pr. civ. ca să vedeți ce vă așteaptă.

Credeți că are vreo importanță cănd plătește salariatul?
Multumesc pentru raspuns.
Nu intram sub incidenta art.787/790 Cod pr.civ. - banii au ajuns la Executor, nu contesta nimeni asta. Problema este de procedura, daca putea fi urmata. Multumim inca odata.
D-le Ilie 1111 pot sa va pun si eu o intrebare? Daca un angajat primeste o parte (jumatate) din salariu prin casieria angajatorului si jumatate in cont, atunci cum se procedeaza cu poprirea, cat din salariu i se opreste. Daca executorul primeste toata suma in contul societatii, nu trebuie sa-i dea adresa clientului pentru banca respectiva sa poata ridica poprirea.
Dacă aș avea 100 de lei pentru câte validări de poprire cu contabili/economiști sau patroni mai deștepți ca executorul am văzut, aș fi un om bogat.

Nu știu cum interpretați dvs. că nu intrați sub incidența acestui articol, dar ar fi bine să fiți sigur de asta.

@anicring Dacă este înființată poprire pe venituri, la angajator, angajatul nu are cum să primească tot salariul.
Doar băncile fără respect față de client solicită adresă de la executor pentru deblocarea veniturilor neurmăribile ale debitorului, dacă au dovada că angajatorul va virat deja 1/3 din venituri către executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)
Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului cornel selaru cornel selaru In urma neplatii unui credit am fost executat cu poprirea a o treime din salariu. DE ACORD! Problema este alta ..Unitatea la care sunt angajat a facut ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)