Buna ziua!Locuiesc in Spania de 11 ani s-a pronuntat divortul de o luna si fosta sotie ma ameninta ca face partajul in lipsa mea ! In conditiile in care avem o casa si un apartament in comun , 2 fete majore si ea locuieste tot in Spania acum ! Casa a fost construita de mine ,am avut 4 imprumuturi bancare si pot justifica .Ea in aceasta perioada nu lucra iar acum vrea sa ramana cu toate bunurile!POATE AVEA CASTIG DE CAUZA DACA EU NU MA PREZINT LA PARTAJ ?Exista cale de atac? Ce ma sfatuiti? V a multumesc!
nu este nevoie sa fiti prezent fizic la proces. Apararile dvs se pot face de la distanta dar ca sa va aparati cu adevarat interesele este bine sa aveti in tara un avocat angajat si ideal, un amic sau ruda care sa verifice daca avocatul isi face treaba.
In cadrul partajului urmeaza sa dovediti ca ati avut cota majoritara la dobandirea bunurilor astfel ca se poate obtine o cota mai mare din bunuri.
In niciun caz simpla depunere a cererii de partaj de catre sotie nu ii da dreptul la toate bunurile ci instanta analizeaza modul in care bunurile au fost dobandite, pe baza probatoriului care se va administra.
Asadar, bunul face parte din comunitatea matrimoniala, este bun comun.( proprietate devalmasa a sotilor ).
Proprietatea devalmasa se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre copartasi nu are individualizata cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.
In urma impartelii (realizata pe cale notariala , prin buna invoiala ) sau in fata instantei de judecata, cota -parte ideala , abastracta, matematica poate fi instrainata, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.
Bunul indiviz nu poate fi instrainat fara a exista acordul de vointa sotiei dumneavoastra.
Nici macar cota-parte din dreptul de proprietate nu este individualizata.
Asadar, ori sistati starea de indivizune pe cale notariala , prin partaj conventional, ori va adresati instantei de judecata, in vederea instrainarii bunului indiviz.
Instanta de judecata va avea in vedere, pentru imparteala, modalitatea de dobandire a bunului imobil.
In probatiune vor fi administrate inscrisuri, interogatoriu , proba testimoniala cu doi martori si expertiza tehnica de specialitate.
Partaj
mihaela11_teo
Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit.
Eu mai ... (vezi toată discuția)