avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct nerespectat... ce se poate face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct nerespectat... ce se poate face

Buna ziua! Un batran a cedat casa si pamantul lui unuia dintre copii. Pamantul cu vanzare-cumparare si casa cu uzufruct. Lucrurile stau in felul urmator:
1. cand a facut aceste acte, ceilalti copii nu au fost anuntati..nu li s-a dat ocazia sa faca si ei o oferta batranului, au aflat doar cand actele au fost gata.
2. batranului i s-a promis ingrijire din partea respectivului copil, dar copilul lucreaza in strainatate si vine o data pe an in tara. Plateste pe cineva sa-i faca mancare , dar atat. Medicamente nu primeste, cand a fost cazul de dus la spital a fost ingrijit de alti copii ai lui; starea lui e precara, se deplaseaza greu si ar avea nevoie de cineva langa el tot timpul. Exista o persoana in casa cu el, dar nu are grija de el.
3. a primit bani pe pamant , dar banii au fost folositi pt renovarea casei de catre copilul in grija caruia s-a lasat.
4. avand in vedere acestea, ce pot face ceilalti copii? Cum incep procedurile? Asistenta sociala in primul rand pt a vedea conditiile in care traieste? Mai poate fi atacat contractul de vanzare-cumparare pe pamant, avand in vedere ca si acela a fost lasat cu conditia sa aiba grija de el, iar banii i-a refolosit tot copilul respectiv? Martori sunt pt toate cele spuse, cand va fi nevoie de acest lucru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: puiutza , utilizator 19:01, 8 Aprilie 2016
Daca nu se respecta contractul se adreseaza instantei pentru rezolutiunea contractului.
Trebuie insa dovedita nerespectarea contractului.
Multumesc! Una dintre intrebari era:se incepe cu o vizita si constatarea din partea serviciilor sociale? Sau direct in intstanta?
In mod normal se adreseaza instantei deoarece doar instanta decide.
Se poate merge si la serviciile sociale inainte sau dupa sesizarea instantei.
Oricum vreo 2-3 luni nu se intampla nimic dupa sesizarea instantei...
Multumesc!
Daca batranul nu vrea sa depuna marturie impotriva copilului, se poate face ceva dupa moartea lui? Ceilalti copii pot ataca in instanta? Cu martori, binenteles.

Alte discuții în legătură

Mostenire! blackberry29 blackberry29 Buna ziua, am nevoie de ajutor. Un batran mi-a trimis urmatoarea scrisoare: \\"sotia de 86 ani sta la pat. noi nu avem copii comuni. ea are copii din prima ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ani_b ani_b Matusa mea in urma cu 20 de ani s-a angajat sa ingrijeasca unchiul si matusa din partea sotului....in urma cu 9 ani batranii au facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare came came Buna ziua, Va scriu in legatura cu un act de vanzare cumparare pe care dorim sa-l facem. Suntem trei frati si parintii vor sa-mi faca mie act de vanzare ... (vezi toată discuția)