Buna ziua! Un batran a cedat casa si pamantul lui unuia dintre copii. Pamantul cu vanzare-cumparare si casa cu uzufruct. Lucrurile stau in felul urmator:
1. cand a facut aceste acte, ceilalti copii nu au fost anuntati..nu li s-a dat ocazia sa faca si ei o oferta batranului, au aflat doar cand actele au fost gata.
2. batranului i s-a promis ingrijire din partea respectivului copil, dar copilul lucreaza in strainatate si vine o data pe an in tara. Plateste pe cineva sa-i faca mancare , dar atat. Medicamente nu primeste, cand a fost cazul de dus la spital a fost ingrijit de alti copii ai lui; starea lui e precara, se deplaseaza greu si ar avea nevoie de cineva langa el tot timpul. Exista o persoana in casa cu el, dar nu are grija de el.
3. a primit bani pe pamant , dar banii au fost folositi pt renovarea casei de catre copilul in grija caruia s-a lasat.
4. avand in vedere acestea, ce pot face ceilalti copii? Cum incep procedurile? Asistenta sociala in primul rand pt a vedea conditiile in care traieste? Mai poate fi atacat contractul de vanzare-cumparare pe pamant, avand in vedere ca si acela a fost lasat cu conditia sa aiba grija de el, iar banii i-a refolosit tot copilul respectiv? Martori sunt pt toate cele spuse, cand va fi nevoie de acest lucru.
Multumesc!
In mod normal se adreseaza instantei deoarece doar instanta decide.
Se poate merge si la serviciile sociale inainte sau dupa sesizarea instantei.
Oricum vreo 2-3 luni nu se intampla nimic dupa sesizarea instantei...
Daca batranul nu vrea sa depuna marturie impotriva copilului, se poate face ceva dupa moartea lui? Ceilalti copii pot ataca in instanta? Cu martori, binenteles.
Mostenire!
blackberry29
Buna ziua, am nevoie de ajutor. Un batran mi-a trimis urmatoarea scrisoare:
\\"sotia de 86 ani sta la pat. noi nu avem copii comuni. ea are copii din prima ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
ani_b
Matusa mea in urma cu 20 de ani s-a angajat sa ingrijeasca unchiul si matusa din partea sotului....in urma cu 9 ani batranii au facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)