avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna este platit?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna este platit?

Salut!
Dupa o perioada de aproximativ 9 luni de la data angajarii mi-am dat demisia.Nu am avut nicio zi de concediu luata iar contractul(CIM) este pe o perioadata nedeterminata.Zilele de concediu pe care nu mi le-am luat imi vor fi platite?(am mai avut un job unde mi-au fost platite doar ca era pe perioada determinata de 3 luni)
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 29 Iulie 2015
La incetarea c.i.m., angajatorul are obligatia de a va compensa in bani CO neefectuat, conform art.146 alin.3 C.mun.

In situatia neplatii , aveti urmatoarele modalitati de actionare:
- sesizarea ITM-ului
- promovarea unei actiuni in instanta
- apelarea la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de co in cazul demisie saulescueduard saulescueduard Buna ziua, Conform CIM la inceputul anului 2017 am primit 21 de zile de concediu. Am demisionat in 26.08.2017 iar in momentul respectiv mai aveam 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu neplatit madalina87g madalina87g Buna ziua! Am fost angajata in iunie 2015, iar acum o luna am demisionat. In tot acest timp mi am luat doar 19 zile din concediul de odihna. Cand am intrebat ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat luciaungur luciaungur V-as ruga sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie- Sotul meu si-a incheiat activitatea la o societate de ... (vezi toată discuția)