avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum satesc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum satesc

Buna seara. Am o proprietate care se invecineaza cu un drum de acces, acesta fiind drumul meu de acces la locuinta. Vecinul meu care locuieste in capatul acelui drum de acces, care se infunda, s-a apucat sa faca gard la intrarea pe acesta, sustinand ca acel drum este proprietate mostenita de mult dar pe care nu are momentan acte pe numele lui. Mie mi-a lasat 1.5m cale de acces dar care nu poate fii folosita pentru ca si drumul principal este ingust, si bineinteles ca nu pot nici sa intorc masina. Pe cadastrul meu acest drum este trecut ca si drum de acces din anul 2000 cu care ma invecinez, iar intr-un cadastru al bunicii mele din 2007, care este vecina mea in acte si are acces la drumul comunal, acel drum apare ca si drum satesc, mentionand ca bunica mi-a dat 1.5m {fara acte} cu mult timp in urma ca sa putem largii acest drum de acces. Ce pot face in situatia in care el inchide calea de acces la proprietatea mea, mentionand ca nu exista alta, si daca prin absurd el isi recupereaza acel pamant ce pot face pentru a avea o intrare normala catre locuinta, punand in calcul si ca poate fii nevoie vreodata de pompieri sau vidanja?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
elena_a, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:11, 30 Iulie 2015
discutati la primarie sa vedeti cum apare in harta lor, este obligat vecinul sa va permita accesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces la drum ungureanu marioara ungureanu marioara buna seara!bunica mea locuieste la tara este in litigii cu vecinii sai din cauza unui drum, ce face accesul la acasa acesteia,cei din urma sustinand ca drumul ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Olga Magdalena Sprimont Olga Magdalena Sprimont Bună seara, am nevoie sa ma lămuriți va rog, în legătură cu un drum privat de servitute, ce a fost mâncat de vecinii mei, care au pus gardurile aproape ... (vezi toată discuția)