avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand si cum poate retine inchiriatorul garantia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand si cum poate retine inchiriatorul garantia?

Buna ziua! Am inchiriat un apartament pentru perioada de un an, pretul chiriei fiind 200 euro/luna. Am platit 200 euro garantie.
Azi a expirat contractul, am mers impreuna sa verificam apartamentul. Proprietarul a venit cu un domn, care nici macar nu s-a prezentat, care facea un fel de munca de evaluator. Precizez ca acest domn nu a evaluat apartamentul si in momentul inchirierii, si ca nu este exclus sa fie vreun prieten al proprietarului.
Incepand evaluarea, proprietarul imi reprosaza ca, pe canapea, existau 3 portiuni de marimea unei nuci care erau belite. Doua dintre acestea erau 100% prezente in momentul inchirierii, dar dansul nu isi aminteste, asa ca imi cere sa platesc o canapea noua, chiar daca aceasta nu era noua cand am inchiriat apartamentul.
Apoi, niste pete pe un perete mic il fac sa imi ceara sa ii platesc zugravitul intregului apartament, chiar daca acesta nu era proaspat zugravit in momentul inchirierii. Un suport de pe oglinda lipseste, iar dansul vrea sa ii platesc o oglinda noua.
La final estimeaza costurile undeva la 1700 lei, il intreb ce facem, imi spune ca trebuie sa isi estimeze mai bine costurile, si dispare fara a preciza ce facem cu cei 200€.
Am poze de la inchirierea apartamentului din care reiese conditia aproximativ egala de atunci cu actuala conditie a apartamentului.
Cred ca domnii s-au lasat influentati de faptul ca am 19 ani si au incercat sa ma traga pe sfoara.
Ce pot face legal? Nu trebuie sa imi prezinte dovezi ca apartamentul s-a deteriorat in timpul sederii mele acolo? Nu trebuie sa imi dea o constatare legala pentru a pastra acei bani?
Multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:13, 30 Iulie 2015
Trebuie sa va dea banii inapoi. Daca nu, ar trebui ca dvs. sa ii dati in judecata. In orice caz, nu le dati niciun ban in plus, daca vor sa va dea ei in judecata sa demonstreze deteriorarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament,proprietarul nu ma lasa sa imi iau lucrurile de la el anamary anamary Buna seara,lucrurile stau cam asa in cazul meu: In februarie 2009 am inchiriat un apartamnt cu 2 camere semimobilat la 200 de euro,s-a incheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Stau într-o locuință închiriată prin agenție, dar încă n-am contract. e legal ce se întâmplă? n-aș vrea să arunc cu bani într-o astfel de chirie dazzlingmercurial dazzlingmercurial Salutare ! Recent m-am mutat intr o chirie noua, am gasit o prin agentie si cu am vazut o am si luat o , problema e ca eu inca nu m-am vazut cu proprietarul , ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere nerespectat. danielhustiu danielhustiu Buna seara. Pe scurt, de la data de 3.05.2011 m-am mutat cu chirie intr-un ap., unde am incheiat un contract pe un an. Acum 2 saptamanii raman blocat pe ... (vezi toată discuția)