avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lncetare cim din vina salariatului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lncetare cim din vina salariatului

Buna ziua.
Am pe cineva in urmatoarea situatie:
I-a fost desfacut cim disciplinar (va contesta, dar asta este altceva). Ce trebuie sa faca mai departe (inafara ca cauta deja loc de munca), dpdv al AJOFM, trebuie sa se inscrie, sa depuna acte, comunica societatea, adica ce obligatii si drepturi si ce demersuri trebuie sa faca el PERSONAL si in ce termene?? Beneficiaza de vreun drept legal, banesc?
Multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 30 Iulie 2015
Daca incetarea activitatii a intervenit disciplinar nu se poate inscribe la somaj. Singura posibilitate de a se inscrie la somaj este incetarea activitatii din motive neiputabile salariatului. Daca in urma contestatiei salariatul va avea castig de cauza acesta va fi repus in situatia dinaintea incetarii disciplinare a CIM.
Se poate inscrie la AJOFM ca persoana in cautarea unui loc de munca.

Ce documente sunt necesare pentru înregistrarea unei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă?
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dobresimona dobresimona Buna ziua, daca mi-am dat demisia prin acordul partilor si momentan nu mi-am gasit job la cit timp pot depune actele ptr somaj? (vezi toată discuția)
Contestare cercetara disciplinara - conditii Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. As dori sa va intreb in ce conditii se poate contesta decizia unui raport intocmit pentru cercetare disciplinara, de catre angajatul subiect al ... (vezi toată discuția)
Obligare demisionare hahalero444 hahalero444 am fost astazi la servici si mi s-a spus verde in fata sa imi dau demisia sau voi fi concediat pe motive disciplinare.....in semptembrie 2014 am pierdut ... (vezi toată discuția)