avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog ajutati-ma - ordin judecatoresc emis ulterior ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog ajutati-ma - ordin judecatoresc emis ulterior obtinerii certificatului de mostenitor

Buna ziua!Numele meu este Lambru Catalin.Am si eu o problema ,in legatura cu vanzarea unui teren extravilan,mostenire de la mama mea ,care in urma cu 4 luni de zile a decedat.in luna mai 2015 am facut certificatul de mostenitor.am urmat toti pasi spre vanzare...iar la un ultim certificat fiscal pentru vanzare,primaria de la noi,a mentionat in acel certificat, ca in luna 07 2015 ,sa eliberat un ordin judecatoresc pe numele mamei mele.Ceea ce nu stiu,este daca putem sa il vindem in continuare,fara a se pune vreo problema.Dar repet,certificatul de mostenitor a fost facut in luna mai,,si ordinul mamei mele a fost eliberat in luna iulie...ajutatima va rog.!Va multumesc
Pentru ce a fost eliberat ordinul judecatoresc?
Din moment ce ati facut succesiunea si detineti certificat de mostenitor inseamna ca sunteti noul proprietar si nu aveti de ce sa va faceti ganduri ca nu veti finaliza tranzactia.
ordinul judecatoresc a fost emis pentru o datorie veche a mamei mele la o banca care acum au trimis laprimarie adresa la domiciliu nu am primit nimic am luat legatura cu cei de la firma derecuperare si au spus ca nu poate sa mi dea detalii
ce nu mai stiu daca cei de la primarie trebuiau sa mentioneze incertificatul fiscal aceasta datorie eu cred ca este un abuz din partealor (primaria) deoarece am avut un mic conflict verbal cu ei va rog sa maajutati
Ati deschis rol la primarie pe numele dvoastra dupa eliberarea certificatului de mostenitor?

Certificatul de atestare fiscala pe numele cui este, al dvoastra sau al mamei?

Certificatul de atestare fiscala se elibereaza pe numele contribuabilului si nu "pe proprietate" astfel ca primaria nu are voie sa inscrie in certificatul de atestare fiscala datoriile altui contribuabil chiar daca este vorba despre aceeasi proprietate.

Pe de alta parte. acceptarea mostenirii presupune si acceptarea datoriilor persoanei defuncte dar in opinia mea nu va poate obliga nimeni sa acceptati o masa succesorala identificata dupa eliberarea certificatului de mostenitor.

Pentru datoriile mamei ramase neachitate la banca ar trebui sa vi se elibereze un supliment de certificat de mostenitor dar avand in vedere ca ordinul judecatoresc a fost emis dupa eliberarea certificatului de mostenitor aveti posibilitatea sa nu acceptati datoriile.

Aveti posibilitatea sa contestati ordinul judecatoresc dar ar trebui sa va consultati cu un avocat care sa consulte actele.
Va multumesc foarte mult pentru informati!Sa aveti o zi buna!
Eu nu vad cum sa nu accepte datoria. Totusi, poate ar fi mai bine sa faca o adresa catre creditor. O adresa laprimarie, caci e anormal sa fie trecut in certificatul fiscal o datorie catre o persoana privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, restante la intretinere CYBORG CYBORG Buna seara! acum vreo 2 luni am dat,la notariat, acea declaratie de acceptare a mostenirii(mama mea a decedat in 6 august 2015, si sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Eliberare fiscal auto Silviu97 Silviu97 Buna ziua! De curand am achizitionat o masina, de la un prieten. Acesta o are pe numele mamei la primarie, iar cei de la primarie nu vor sa elibereze ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului la casa cu teren 1300 mp GABYBABY GABYBABY TATAL MEU NU A MAI PLATIT IMPOZITUL DE 6 ANI LA CASA SI CURTE 1300 MP,ACUM EU FIICA LUI VREAU SA VAND ACEA CASA CU TEREN SI M-AM TREZIT CU UN IMPOZIT DE 36 MIL ... (vezi toată discuția)